Caravana de informare „Educație şi voluntariat ȋn Europa“ la Centrul de resurse comunitare Lipova

COVER-POSTARE-CARAVANA-JPEG-LOW-RESOLUTION

În 15 iulie 2017, Centrul Europe Direct Bacău a organizat, ȋn colaborare cu D.G.A.S.P.C. Bacău și Primăria Lipova, un atelier de dezvoltare personală pentru voluntarii implicați în organizarea școlii de vară din comună. Gazda acestei activități a fost Centrul de resurse comunitare Lipova din cadrul Şcolii „Gheorghe Vrânceanu" din Valea Hogii, ȋn imediata vecinătate a muzeului dedicat academicianului Gheorghe Vrânceanu, pe care dna învăţătoare Maria Irimia a avut amabilitatea să ni-l prezinte.

Cei 11 tinerii voluntari cu vârste între 16 și 18 ani au fost ghidați ȋn a folosi publicații tematice pe teme europene, astfel încât să poată desfășura activități atractive. Resursele puse la dispoziție de Centrul EDIC Bacău vor putea contribui la cunoașterea simbolurilor Uniunii Europene, a capitalelor statelor-membre, a instituțiilor europene ȋn general, și mai ales a rolului Comitetului Regiunilor şi al politicilor de coeziune în viața comunităților locale. Punctul de atracție al atelierului "Să ne cunoaştem ȋn Europa" l-a reprezentat Jocul regiunilor UNI!, lansat sub egida Comisiei Europene, care are drept scop principal conștientizarea împărțirii teritoriale a Europei şi a ţării noastre ȋn regiuni de dezvoltare, fiecare cu propriile puncte forte și puncte slabe în diferite sectoare de activitate. 

Pentru a facilita folosirea resurselor acestui joc ingenios ȋntr-un mediu in care participanții nu dețin cunoștințe suficient de avansate de limba engleză, reprezentanta EDIC Bacău, dna lector univ. dr. Nadia-Nicoleta Morărașu a făcut tinerilor voluntari o demonstrație practică, după ce, ȋn prealabil, le-a pus la dispoziție fiecăruia un set de traduceri ale regulilor de joc, ale profilelor regiunilor şi a cartonașelor cu provocări pe care copiii le vor avea de îndeplinit. 

Pe lângă explicațiile referitoare la desfășurarea jocului UNI! propriu-zis, dna Morărașu a propus folosirea cărților de joc UNI! şi pentru o serie de activități creative adaptate la diferite grupe de vârstă, destinate cu precădere școlarilor mici şi celor care participa la atelierul de limba engleză. 

Felicităm organizatorii Şcolii de vară de la Lipova pentru inițiativă şi le urăm succes!

Viitorul Europei, dezbătut de peste 30 de milioane...
Colecțiile Europeana.eu

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Evenimente

Caută