Album „Comunități în dialog – Bacău, un spațiu al solidarității europene”

Album „Comunități în dialog – Bacău, un spațiu al solidarității europene”

De-a lungul celor 152 de ani de existenţă ai municipiului Bacău, s-a realizat dezvoltarea administrativă, economică, socială şi culturală a Bacăului, care acum, în anul 2016, a candidat pentru obţinerea titlului de capitală europeană a culturii 2021, şi care, la finele anului 2016, a câştigat titlul de Oraş European al Sportului în 2017 şi competiţia pentru Capitala Tineretului din România în 2017.

„Împreună, mulțumită colaborării dintre organizațiile de tineret și municipalitate, putem schimba în bine imaginea orașului nostru! Consider că decernarea titlului de Capitală a Tineretului din România este un bun prilej pentru a face cunoscută în țară o altă față a Bacăului! Una orientată spre viitor, spre rolul și potențialul tinerilor din acest oraș!", a declarat actualul primar al Bacăului, Cosmin Necula.

Acest album a avut un dublu obiectiv:

  • ​ promovarea Bacăului acestui deceniu, care se distinge prin dezvoltarea industriei IT, a celei aeronautice, a industriei alimentare, a materialelor de construcţie, prin derularea proiectelor europene (proiecte sociale, de mediu, de infrastructură, proiecte de cercetare, documentare, informare şi diseminare a politicilor europene etc.), toate menite a îmbunătăţi calitatea vieţii cetăţenilor,
  • diseminarea rezultatelor dialogului dintre comunitățile locale, a preocupărilor acestora și a soluțiilor propuse pentru anumite subiecte de interes local și european.

Dorim să mulțumim partenerului acestei publicații, U.A.T. Municipiul Bacău, colaboratorilor noștri fără de care activitățile prezentate în această publicație nu s-ar fi putut realiza și tuturor reprezentanților comunităților locale, care au avut deschiderea și dorința de a răspunde pozitiv invitației noastre la dialog. Vă dorim lectură plăcută!

E-Buletin de informare 12/2016
Album „Comunități în dialog – Bacău, un spațiu al ...

Europe Direct Bacău on Facebook