Împreună suntem Acasă - concert pentru celebrarea Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi

COVER-SITE-SPECTACOL

Astăzi, 5 decembrie 2017, echipa Centrului Europe Direct Bacău s-a simțit cu adevărat acasă în mjlocul rezidenților Căminului pentru Pensionari Bacău. Întâlnirea a fost prilejuită de invitația de a celebra împreună 10 ani de la aderarea României la marea familie europeană și marcarea Zilei Internaționale a Persoanelor cu Dizabilități. Dincolo de receptivitatea participanților la mesajele comunicate referitor la prioritățile Comisiei Europene pentru toate categoriile de vârstă și sociale, am simțit preocuparea reală din partea personalului căminului, sub direcțiunea dnei Magda Dimofte, ca fiecare rezident să beneficieze de condiții de îngrijire la standarde europene.

Continue reading
0
22 Hits

Dialog între generații pe tema „Cum să transformăm eurovisul în realitate: O Uniune Europeană mai unită, mai puternică și mai democratică”.

AFIS-6-DECEMBRIE
 În contextul aniversării a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană și a unui an de la lansarea Corpului European de Solidaritate, Centrul de Informare „Europe Direct" Bacău invită reprezentanții Federației Tinerilor din Bacău și membrii Clubului pentru Pensionari 60+, pe 6 decembrie la ora 9, la un „Dialog între generații" pe te...
Continue reading
0
26 Hits

3 Decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

1
Ȋn fiecare an, pe 3 decembrie, este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi . Data a fost stabilită ȋn 1992 de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. ONU doreşte ca ȋntreaga lume să devină mai responsabilă ȋn ceea ce priveşte integrarea perso...
Continue reading
0
31 Hits

Dialog între generații pe tema incluziunii și educației digitale la Clubul pentru pensionari 60+ din Bacău

bigstock-Digital-Community

Sesizând necesitatea incluziunii digitale a unui segment populațional defavorizat din acest punct de vedere, Centrul Europe Direct Bacău si-a propus să ofere persoanelor de vârsta a treia interesate instrumente necesare pentru a beneficia de oportunitățile oferite de tehnologiile digitale și de internet în cadrul unor ateliere digitale, pe care le-am inițiat astăzi la Clubul pentru pensionari 60+ din municipiul Bacău. Scopul acestora este familiarizarea participanților cu aplicații digitale (e-mail, browsing, Skype) și înțelegerea utilității acestora în comunicarea online.

Continue reading
0
62 Hits

E-Buletin 10/2017

cover-E-buletin

Cuprins

  • Editorial: „Foaie de parcurs concretă pentru o Uniune mai unită, mai puternică și mai democratică" (10 priorități)
  • Evenimente de marcă (la nivel global, european, naţional, local)
  • Acțiuni urbane inovatoare
  • Ziua Mondială a Educației
  • Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor 2017
  • Luna europeană a literaturii
  • Luna europeană a securității cibernetice
  • Câștigătorii premiilor RegioStars 2017
  • Informaţii utile
Continue reading
0
115 Hits

Europe Direct Bacău on Facebook

Stiri 2016

Caută

Știri 2015

Știri 2014