3 Decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi

1

Ȋn fiecare an, pe 3 decembrie, este marcată Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Data a fost stabilită ȋn 1992 de Adunarea Generală a ONU, pentru a motiva populaţia să ȋnţeleagă efectele dizabilităţilor şi pentru a combate discriminarea. ONU doreşte ca ȋntreaga lume să devină mai responsabilă ȋn ceea ce priveşte integrarea persoanelor cu dizabilităţi.

Astfel, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii problemelor legate de dizabilitate şi mobilizarea susţinerii demnităţii, drepturilor şi bunăstării persoanelor cu dizabilităţi. Prin aceasta se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu dizabilităţi în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale. În fiecare an există o temă diferită, în jurul căreia sunt organizate toate activităţile dedicate acestei zile. Tema anului curent este Transformarea către o societate sustenabilă și rezistentă pentru toata lumea ("Transformation towards sustainable and resilient society for all").

Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi este prilejul cu care fiecare dintre noi se poate implica şi îşi poate afirma sprijinul pentru ca persoanele cu dizabilităţi să se bucure de şanse egale.

Sursa: https://www.un.org/development/desa/disabilities/international-day-of-persons-with-disabilities-3-december.html 

Dialog între generații pe tema „Cum să transformăm...
Infografice - Monitorul orașelor culturale și crea...

Europe Direct Bacău on Facebook

Caută