A fost obtinut primul pahar de combustibil "solar" pentru aeronave

A fost obtinut primul pahar de combustibil "solar" pentru aeronave

Proiectul SOLAR-JET: a fost obținut, în condiții de laborator, primul pahar de combustibil pentru aeronave pe bază de apă și dioxid de carbon (CO2), utilizând lumina solară concentrată ca sursă de energie cu temperatură înaltă.

Proiectul SOLAR-JET, cu o durată de patru ani, a fost lansat în iunie 2011 și este finanțat de UE cu 2,2 milioane de euro, prin intermediul celui de-al 7-lea Program-cadru pentru Cercetare și Dezvoltare Tehnologică (PC 7).

 Găsirea de surse de energie noi și sustenabile va rămâne o prioritate în cadrul programului de cercetare și inovare al UE, Orizont 2020, lansat la 1 ianuarie 2014 pentru o perioadă de șapte ani. În cadrul cererii de propuneri "Energie competitivă cu emisii reduse de dioxid de carbon" (Competitive Low-Carbon Energy), publicată la 11 decembrie anul trecut, Comisia a propus investiții de 732 de milioane de euro în acest sector, pentru o perioadă de doi ani. Cererea de propuneri include o temă privind dezvoltarea următoarei generații de tehnologii pentru biocombustibili și pentru combustibilii alternativi sustenabili. 

Mai multe detalii...

Image credit: Solar Jet.aero

Programul LIFE+: Sase proiecte de mediu din Romani...
Condițiile de lucru: conform unui nou sondaj, sati...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută