Perioada verii este una în care bibliotecile comunale şi judetene înregistrează, de obicei, un număr mai mare de iubitori ai lecturii care le trec pragul. Este unul dintre motivele prezenţei noastre pe 27 iulie 2017 la Biblioteca „Ep. Ioan Duma" din Faraoani (sat Valea Mare), la invitaţia dnei bibliotecar Felicia Farcaş-Lohan de a înfiinţa un punct de informare european.  

Am descoperit nu numai un mediu propice pentru lectură, studiu şi informare, ci şi unul în care se desfăşoară activităţi creative deosebite, sub atenta îndrumare a dnei bibliotecare, care este şi profesor de cusut-ţesut la Şcoala Populara de Arte şi Meserii Bacău. De altfel, în această săptămână, biblioteca găzduieşte o Şcoală de vară care se adresează tuturor persoanelor interesate să deprindă arta meşteşugarească, prin ghidaj de la teorie la practică. Am beneficiat noi înşine de aceste cursuri oferite ad-hoc, cu entuziasm şi profesionalism, timp de aproape 3 ore, de dna Farcaş-Lohan, care ne-a fascinat cu poveştile suveicii şi ale acului. Am gasit la lucru participantele la atelierul de cusut, care ne-au facut o demonstraţie practică şi ne-au aratat şi primele lor cămăşi cusute cu multă migală şi măiestrie.

În speranţa că localnicii vor realiza ce comori au în odăile bunicilor şi vor manifesta mai multă curiozitate în a descoperi tradiţii meşteşugăreşti pe cale de dispariţie, ne bucurăm că există în judeţul Bacău persoane pasionate care să le valorifice şi îi mulţumim d-nei Felicitas Farcaş-Lohin pentru o frumoasă lecţie de artă populară autentică.