Celebrarea programului Erasmus+

19126106_10211013042695522_87324051_o

Din dorința de a celebra ȋn stil propriu succesul programului Erasmus ajuns la un moment aniversar, Centrul „Europe Direct" Bacău, ȋn colaborare cu Biroul de Relații Internaționale din cadrul Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău, a oferit ȋn data de 13 iunie 2017, cadrul propice pentru o întâlnire realmente constructivă ȋntre două dintre reprezentantele Erasmus Student Network Bacău si 22 de eleve ale Colegiului Pedagogic „Stefan cel Mare" din Bacău împreună cu dl profesor Viorel Nistor.

Ȋn cadrul întâlnirii găzduită ȋn sala de conferințe a bibliotecii universitare, dna profesor dr. Doina Cmeciu a oferit mai întâi un feed-back, considerat foarte util, la solicitările liceenilor exprimate la o activitate anterioară, pe probleme care vizează dialoguri şi proiecte ȋntre liceeni si studenți, proiecte cu deplasări ȋn ţară şi străinătate, schimburi de experiență cu alte şcoli şi sisteme de învățământ din alte ţări UE. Dna lector univ. dr. Nadia-Nicoleta Morărașu a introdus, de asemenea, 2 teme de maximă actualitate, abordate ȋn mod sistematic ȋn cadrul proiectului „Centrul de informare Europe Direct Bacău 2017": oportunități educaționale si oportunități de voluntariat la nivel european.

Ținând cont de semnificația specială a zilei de 13 iunie 2017 (marcarea celei de-a 30-a aniversari a programului Erasmus), activitatea a avutca tema centrală programul Erasmus, motiv pentru care, dna Roxana Popescu, ȋn calitate de responsabil cu activitățile derulate prin Programul Erasmus+ de către Biroul de Relații Internaționale si Programe Comunitare al universității o oferit detalii participanților referitoare la specificul programului Erasmus+ la nivel universitar, procesul de selecție, partenerii si programele de studii atractive pentru studenții băcăuani. In continuare, absolventa Mihaela Malai (de la programul de Contabilitate şi Informatică de gestiune, anul III), președinte al ESPN Bacău, a îmbinat prezentarea foarte atractivă a propriei experiențe Erasmus+ la Universitatea din Parma cu avantajele asumării statutului de student Erasmus. Prezentarea a fost urmată de un dialog cu liceenele ȋn care s-a angajat şi colega Mihaelei, Veronica Bodrug (de la programul de studii Kinetoterapie anul II), ambele reușind să facă o pledoarie foarte convingătoare ȋn favoarea acestui program european care le-a îmbogățit experiența de viată şi le-a deschis noi orizonturi.

30 de ani de Erasmus+
Cerere de propuneri de proiecte de administrare "C...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută