Celebrarea Zilei Naționale a Irlandei, Ziua Sf. Patrick

Celebrarea Zilei Naționale a Irlandei, Ziua Sf. Patrick

Pe 21 martie 2016, alături de elevii claselor a V-a și a VI-a de la Colegiul Național  „Ferdinand I", coordonați de prof.Nicoleta Nistor, am celebrat Ziua Sfântului Patrick. 

Elevii au aflat în cadrul orelor de limba engleză despre această sărbătoare, s-au familiarizat cu tradițiile, simbolurile și legendele irlandeze și au cântat melodii celebre din folclorul irlandez. Centrul Europe Direct Bacău a susținut activitatea prin videoclipuri tematice și publicații diseminate elevilor.

Context

Ziua Sf. Patrick este sărbătoare oficială și este celebrată pe data de 17 martie în fiecare an, atât în Irlanda de Nord și Republica Irlanda, cât și în comunitățile mari de irlandezi din alte state. În anul 1903, Ziua Sfântului Patrick a devenit sărbătoare naţională în Irlanda, iar în anii '90 a apărut şi Festivalul Sf. Patrick. Sfântul Patrick este înfăţişat în iconografie ţinând în mâna un trifoi, simbol al Sfintei Treimi.

Sfântul Patrick este unul dintre cei mai populari sfinți din întreaga lume. Sfântul Patrick a predicat și a convertit întreaga Irlandă timp de 40 de ani, rezultatele muncii sale păstrându-se de-a lungul veacurilor. A murit la 17 martie 461, la Saul, locul unde a pus să fie construită prima biserică irlandeză. Se crede că este înmormântat în Catedrala din Downpatrick. Mormântul său a fost marcat în 1900, cu o piatră de granit.

Galerie foto

Surse: România TV , GDS AMBASADA ROMÂNIEI în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

Competențe digitale în Europa
Caravana de informare „Competențe și drepturi euro...

Europe Direct Bacău on Facebook

Caută