×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Cerere de propuneri de proiecte pentru Corpul European de Solidaritate

Descopera-culorile-Europei

Comisia Europeană invită părțile interesate să prezinte idei de proiecte în cadrul Corpului european de solidaritate pentru a putrea beneficia de o sumă totală de 44 milioane de euro care a fost alocată din bugetul UE pentru proiectele selectate. Aceasta este prima dintr-o serie de cereri de propuneri care, până la sfârșitul anului 2020, va face posibilă participarea a cel puțin 100.000 de tineri la Corpul european de solidaritate.

Ce proiecte sunt eligibile?

Cererea de propuneri este deschisă unei game de proiecte mai ample decât oricând: pe lângă voluntariatul individual pe termen mai lung, stagiile și locurile de muncă în domeniul solidarității, vor fi eligibile următoarele proiecte:

  • Organizațiile vor putea oferi proiecte pe termen scurt (de la două săptămâni la două luni) pentru echipe de voluntari. Organizațiile vor trebui mai întâi să primească o etichetă de calitate, pentru care pot aplica în orice moment prin depunerea unei cereri la agenția națională Erasmus + sau, în anumite cazuri, la Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură.

Cine poate solicita finanțare?

  • Pot solicita finanțare organismele publice și private cu sediul în statele membre ale UE și tinerii înscriși pe portalul Corpului european de solidaritate. Aceștia vor putea să formeze un grup de cel puțin cinci participanți și să-și creeze propriile activități de solidaritate. Anumite proiecte ale Corpului european de solidaritate în domeniul voluntariatului sunt, de asemenea, deschise participării organizațiilor din Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Turcia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei și din alte țări partenere din afara UE.


Termenul-limită de depunere a propunerilor este 16 octombrie 2018, cu excepția proiectelor propuse de echipele de voluntariat, care vor avea timp să aplice până la 18 februarie 2019.

Mai multe detalii

Participă la concursul „LinguaFEST – 100 de minute...
Tinerii români vor putea beneficia de programe de ...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar