Compensația CE pentru serviciu public, acordată Regiei Autonome Aeroportul Internațional "George Enescu" Bacău

aeroport

Regia Autonomă Aeroportul Internațional "George Enescu" Bacău va primi compensația pentru serviciu public pentru operarea aeroportului din Bacău, în valoare de aproximativ 57 milioane euro. Această compensație apreciată de Comisia Europeană ca fiind în linie cu normele UE privind ajutorul de stat va fi acordată acordată pentru un termen de 10 ani.

Comisia a evaluat măsura luată în baza Orientărilor privind ajutorul de stat pentru aeroporturi și companii aeriene din 2014 și a Cadrului pentru servicii de interes economic general, care permit statelor membre să acorde ajutor sub forma unor compensații aeroporturilor care joacă un rol important în asigurarea conexiunilor la nivel regional, precum și în dezvoltarea economică și socială a zonei pe care o deservesc.

Potrivit constatărilor Comisiei, compensația în cauză oferă condițile pentru furnizarea unui serviciu de interes economic general autentic, deoarece cele mai apropiate aeroporturi se află la mare distanță de fapt, la Iași și Suceava, într-o regiune în care infrastructura rutieră este deficitară și în care nu există trenuri de mare viteză. În plus, aeroportul din Bacău este important pentru mobilitatea locuitorilor săi și a numeroși cetățeni români care lucrează în străinătate și sunt originari din regiune.

Mai multe detalii

Credit foto cover

Programul conferinței CIED Bacău (14-15 iunie 2018...
Echipa "Ferdinandiștii" la concursul Euro Quiz 201...

Europe Direct Bacău on Facebook

Caută