Conferința de la Lima privind schimbările climatice - o etapă importantă privind acordul din anul 2015

Conferința de la Lima privind schimbările climatice - o etapă importantă privind acordul din anul 2015

Uniunea Europeană speră ca, prin Conferința Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, care va avea loc în perioada 1-12 decembrie la Lima (Peru), să se pregătească terenul pentru adoptarea la Paris, anul viitor, a unui nou acord global privind clima, obligatoriu din punct de vedere juridic. UE este încrezătoare că noul acord va consolida și va extinde în mod semnificativ eforturile colective internaționale de combatere a schimbărilor climatice. Convenirea de către liderii UE, în luna octombrie, a obiectivului de reducere cu 40 % a emisiilor de gaze cu efect de seră, urmată, la scurt timp după aceea, de anunțarea de către SUA și China a obiectivelor lor viitoare, reprezintă dovezi clare ale gradului de hotărâre la nivel mondial.

 

UE va fi reprezentată la Conferința de la Lima de către Gian Luca Galletti, ministrul mediului din Italia, țară care deține în prezent președinția Consiliului Uniunii Europene, și de Miguel Arias Cañete, comisarul UE pentru politici climatice și energie.

 

Ministrul Galletti a declarat: „Trebuie să profităm de impulsul tot mai puternic în favoarea unui acord global privind clima. Toate țările trebuie să își prezinte obiectivele cât mai curând posibil în 2015, pentru a permite desfășurarea unui proces de evaluare transparent. Trebuie să ne asigurăm că angajamentele corespund datelor științifice și că ne aflăm în continuare pe drumul cel bun pentru a menține încălzirea globală sub 2 grade Celsius.”

Conferințele de presă ale UE la Lima

Delegația UE va susține cu regularitate conferințe de presă, care vor fi transmise pe internet, atât în direct, cât și „la cerere”, la adresa http://www.unfccc.int/.

Mai multe detalii..

Image credit: UNFCCC

Concurs de redactare privind extinderea UE
Politicile Uniunii Europene privind justiția intră...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută