Consultare publică privind cadrul de reglementare pentru platforme și intermediari online, date, cloud computing și economia colaborativă

Consultare publică privind cadrul de reglementare pentru platforme și intermediari online, date, cloud computing și economia colaborativă

"Scopul nostru este să extindem accesul populației la conținutul cultural on-line și să sprijinim creatorii", a declarat vicepreședintele Comisiei Europene Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală.

Comisia invită toate părțile interesate să-și exprime punctele de vedere referitoare la relațiile dintre furnizorii de platforme și titularii drepturilor de conținut digital, ținând cont de comunicarea Comisiei „Către un cadru modern și mai european privind drepturile de autor", din 9 decembrie 2015. Chestionarul a fost adoptat în baza acesteia.

Pentru a contribui la această consultare publică, vă rugăm să completați chestionarul on-line într-una din limbile oficiale ale UE. Nu toate întrebările din chestionar sunt obligatorii. Toate contribuțiile vor fi publicate.

Vă invităm să citiți declarația specifică de confidențialitate pentru a afla cum vom prelucra contribuțiile și datele cu caracter personal.

Context:

În comunicarea sa referitoare la o strategie pentru Europa privind piața digitală unică din 6 mai 2015, Comisia s-a angajat să evalueze rolul platformelor, ținând cont de următoarele aspecte: 

  • rolul social și economic al platformelor on-line 
  • transparența, de exemplu, în rezultatele căutării 
  • condițiile de utilizare 
  • ratingurile și evaluările 
  • utilizarea informațiilor de către platforme 
  • relația dintre platforme și furnizorii de pe platforme 
  • condițiile de transfer între serviciile comparabile oferite de platforme 
  • rolul intermediarilor on-line, inclusiv modalitățile de combatere a conținutului ilicit de pe internet. 

Comisia dorește să afle părerile cetățenilor și ale părților interesate cu privire la aceste aspecte pentru a înțelege mai bine rolul social și economic al platformelor, tendințele pieței, dinamica dezvoltării platformelor și diferitele modele de afaceri care stau la baza platformelor. Consultarea colectează, de asemenea, opinii cu privire la inițiativele referitoare la date și libera circulație a datelor, o inițiativă europeană în materie de cloud computing și economia colaborativă. Aceasta din urmă va fi abordată atât ca element din sfera digitală, cât și ca element al viitoarei strategii privind piața internă.

Sursă: RCE România

Image credit: TheParliamentMagazine

Acces mai bun la bunuri și servicii online
Platformă dedicată studiilor și cercetărilor din d...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută