Curtea de Conturi Europeană: Comisia Europeană ar trebui să aplice lecțiile învățate în urma dezvoltării Sistemului de Informații Schengen

Potrivit raportului publicat de Curtea de Conturi Europeană, Comisia a finalizat Sistemul de Informații Schengen din a doua generație cu o întârziere de peste șase ani de față de data planificată inițial și la costuri de opt ori mai mari decât bugetul estimat la început. Întârzierile și depășirea costurilor se explică prin deficiențele apărute în gestionarea proiectului de către Comisie, într-un context dificil de guvernanță.

Sistemul de Informații Schengen este utilizat de polițiștii de frontieră, de organele de poliție, de autoritățile vamale, de autoritățile competente în materie de vize și de autoritățile judiciare în întregul spațiu Schengen. Acesta conține informații (alerte) privind persoane care ar putea fi implicate într-o infracțiune gravă sau care sunt suspectate de a nu avea dreptul de a intra sau de a rezida în UE. Sistemul conține, de asemenea, alerte privind persoane dispărute și obiecte pierdute sau furate, cum ar fi bancnote, vehicule, arme de foc și documente de identitate. Alertele sunt introduse în sistem de către autoritățile naționale. 

Mai multe detalii.. 

Implicarea sectorului privat în țările în curs de ...
Un impuls dat diversității culturale și competitiv...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută