Președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, împreună cu comisarul european pentru politică regională Corina Crețu, cu președintele Comitetului regiunilor Karl-Heinz Lambertz și cu vicepreședintele Parlamentului European Pavel Telička, participă astăzi, 8 octombrie, începând cu orele 14.30, la sesiunea de deschidere a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, ediția 2018.

În perioada 8-11 octombrie, 6.000 de participanți (incluzând factori de decizie și experți de la nivel local, regional, național și european) se reunesc la Bruxelles pentru a dezbate și schimba opinii în "evenimentul" anual dedicat politicii de coeziune pe plan european. Peste 600 de vorbitori și 200 de jurnaliști vor participa la peste 150 de ateliere de lucru în cadrul acestei ediții a Săptămânii europene a regiunilor și orașelor, consacrată politicii de coeziune post-2020.

Printre manifestările de importanță majoră ale Săptămânii se numără ceremonia anuală de decernare a premiilor RegioStars, în seara zilei de 9 octombrie, și anunțarea laureaților celui de-al treilea apel de propuneri de proiecte pentru Acțiuni urbane inovatoare, în data de 10 octombrie. 

Sesiunea de deschidere la care participă președintele JUNCKER va fi transmisă în direct, iar jurnaliștii acreditați sunt invitați să participe la programul media al Săptămânii, ce va avea loc la "Square" (Bruxelles 1000, aproape de Gara Centrală). 

Mai multe detalii