Dialog cetățenesc cu comisarul Dacian Cioloș, în contextul Anului European al Cetățenilor 2013/2014

Dialog cetățenesc cu comisarul Dacian Cioloș, în contextul Anului European al Cetățenilor 2013/2014

Marți, 17 martie 2014, Reprezentanţa Comisiei Europene în România a organizat în prezenţa comisarului european Dacian Cioloş, o dezbatere la Biblioteca Naţională Bucureşti, în contextul continuării acţiunilor specifice Anului European al Cetăţenilor 2013. Cetăţenii au primit invitaţia de a dialoga despre drepturile ce decurg din calitatea de cetăţean european, precum şi despre viitorul construcţiei europene în ansamblul ei. 

 Dezbaterea a fost moderată de jurnalistul Luca Niculescu, în prezenţa a peste 300 de persoane. Printre subiectele abordate in cadrul dezbaterii, s-au numărat stadiul iniţiativelor cetăţeneşti, cetăţenia europeană, politica agricolă comună, pastrarea traditiilor si a obiceiurilor traditionale in cadrul statelor din UE, dreptul la liberă circulaţie şi aderarea României la zona Schengen, parlamentele rurale.

Evenimentul a fost dedicat publicului larg, la acesta participand inclusiv reprezentantii tuturor centrelor de informare Europe Direct din România, alături de jurnaliştii locali.
Datorită unor defecţiuni de ordin tehnic evenimentul a trebuit întrerupt după 45 de minute. Astfel, pe 4 aprilie 2014 va avea loc partea a doua a acestui dialog. Puteți urmări înregistrarea dialogului aici: 

 O parte din pozele realizate la eveniment le puteți urmări aici:

 

Caravana de informare "Europa în viața mea: angaja...
Şcoala de iarnă “Jurnalismul cetăţenesc şi Alegeri...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută