Discursul privind Starea Uniunii Europene 2016 (SOTEU)

Discursul privind Starea Uniunii Europene 2016 (SOTEU)

Miercuri, 14 septembrie 2016, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, va susține discursul său privind starea Uniunii în fața Parlamentului European.

Începând cu ora 9:00 (ora României), președintele Juncker va face un bilanț al realizărilor din cursul ultimului an și va prezenta prioritățile pentru anul următor. Președintele va schița, de asemenea, modul în care Comisia va aborda cele mai presante provocări cu care se confruntă UE.

Discursul va fi urmat de o dezbatere cu deputații europeni și de observațiile finale ale președintelui Juncker. El reprezintă, în același timp, contribuția Comisiei Europene la reuniunea informală a celor 27 de șefi de stat sau de guvern, care va avea loc la Bratislava, la 16 septembrie 2016. Discursul privind starea Uniunii Europene marchează începutul unui dialog cu Parlamentul și Consiliul în vederea pregătirii programului de lucru al Comisiei pentru 2017, etapă prevăzută de Tratatul de la Lisabona.

Urmăriți LIVE

UPDATE

Aici este disponibilă versiunea în limba română a broșurii ce reunește acest discurs, scrisoarea de intenție adresată președintelui Parlamentului European Martin SCHULZ și reprezentantului Președinției Consiliului UE, prim-ministrul Robert Fico, precum și raportul privind progresele înregistrate în realizarea celor 10 priorități politice ale Comisiei Europene.

Pagini Utile

Proiecte destinate învățământului preuniversitar î...
Consultare publică privind Portalul Unic Digital

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută