„Imaginează-ți Europa fără frontiere”: Concurs de fotografie organizat de Grupul PSE al Comitetului Regiunilor

„Imaginează-ți Europa fără frontiere”: Concurs de fotografie organizat de Grupul PSE al Comitetului Regiunilor

În prezent, problema frontierelor este în centrul unor dezbateri în întreaga Uniune Europeană, atât ca urmare a deplasărilor migratorii excepționale cu care ne confruntăm, cât și din cauza preocupărilor legate de securitate și stabilitate în interiorul și în jurul Uniunii Europene. În același timp, eliminarea frontierelor interne reprezintă o realizare esențială a integrării europene, cu mari beneficii sociale, culturale și economice.

Ce sunt frontierele? Cum ne afectează viața? Ce le face „reale" sau „imaginare"? Cum se schimbă? Ce înseamnă acest lucru pentru noi, ca persoane și ca cetățeni ai unui oraș, ai unei regiuni, ai unei țări sau ai Uniunii Europene?

„Imaginează-ți Europa fără frontiere" invită fotografi profesioniști și amatori să surprindă într-o fotografie viziunea proprie asupra acestui subiect foarte actual. Pentru a oferi participanților idei despre aspectele pe care le-ar putea aborda, li se oferă acces la „colțul de inspirație" (inspirational cloud) de pe site-ul internet al inițiativei (pescor.eu/noborderseu).

Concursul se încheie la 30 iunie 2016 şi este deschis rezidenţilor europeni în vârstă de cel puțin 18 ani.

Vrei să câștigi material fotografic în valoare de până la 2 000 EUR și o excursie de trei zile pentru două persoane la Bruxelles? Atunci e timpul să-ţi iei aparatul şi să fotografiezi!

Cele mai bune trei fotografii vor fi selecţionate de un juriu alcătuit din membri ai Grupului PSE din cadrul CoR – reprezentând autorități locale și regionale din UE – și din profesionişti din domeniul fotografiei. În plus, publicul va putea selecționa în septembrie un al patrulea câștigător, votând online pe pagina noastră de Facebook (www.facebook.com/pesgroupcor).

Câștigătorii vor fi anunțați în octombrie 2016.

Pentru mai multe informații privind concursul și pentru materiale promoționale, vizitați site-ul internet al concursului (pescor.eu/noborderseu).

Date de contact:

Samy Benomran 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

+32 2 282 22 37

Katja Turck 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

+32 2 282 21 69

Primul apel pentru Rețele de Implementare URBACT a...
Forumul CoR privind Agenda urbană a UE, de la Amst...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută