Jurisprudența europeană la un click distanță

Jurisprudența europeană la un click distanță

Ca parte a eforturilor continue de a face sistemul de justiție mai accesibil, Comisia Europeană a lansat miercuri, 11 mai, un nou motor de căutare -Identificatorul european de jurisprudență (ECLI). Acesta va permite cetățenilor, companiilor, juriștilor și cadrelor universitare să găsească mai ușor informații concrete despre jurisprudența instanțelor naționale și internaționale.

Printr-un acces simplificat la spețele anterioare, persoanele interesate vor putea analiza modul de abordare a unor situații similare.Motorul de căutare oferă acces la aproximativ 4 milioane de decizii de jurisprudență ale Curții de Justiție a Uniunii Europene, Oficiului European de Brevete și a instanțelor din 7 state membre (Franța, Spania, Olanda, Slovenia, Germania, Republica Cehă și Finlanda). Motorul de căutare este disponibil în toate limbile oficiale ale UE, cu excepția limbii irlandeze, iar utilizatorii vor putea căuta folosindu-se de cuvinte-cheie, țara de referință sau instanța și data deciziei, printre altele.

Context

Identificatorul european de jurisprudență este găzduit de Portalul e-justiție. Lansat în 2010, acesta din urmă oferă informații privind procedurile legale naționale și europene.

Anunț de presă integral

Sursă: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Image credit: http://www.shareyouressays.com/

Concurs național de proiecte de tineret și de proi...
Priorități ale Programului "Europa pentru cetățeni...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută