S-a lansat Premiul Charlemagne pentru Tineret 2015

S-a lansat Premiul Charlemagne pentru Tineret 2015

"Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni" dorește să încurajeze atât dezvoltarea unei conștiințe europene în rândul tinerilor, cât și participarea acestora la proiectul de integrare europeană. 
Premiul este acordat acelor proiecte realizate de tineri care promovează buna înțelegere și dezvoltarea unui simț comun al identității europene și care dau exemple practice de europeni care trăiesc împreună ca o comunitate.

 

"Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni" este decernat anual în comun de Parlamentul European și Fundația pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen.

 

Premiul pentru cel mai bun proiect este în valoare de 5 000 €, premiul doi de 3 000 €, iar premiul trei de 2 000 €. Premiul include, de asemenea, o invitație oferită celor trei laureați de a vizita Parlamentul European (la Bruxelles sau la Strasbourg). De asemenea, reprezentanții tuturor celor 28 de proiecte naționale selectate vor fi invitați într-o excursie de patru zile la Aachen, în Germania.
Premiile acordate celor mai bune trei proiecte vor fi prezentate de Președintele Parlamentului European și de către reprezentantul Fundației pentru Premiul Internațional Charlemagne de la Aachen.

Termen limită: 2 februarie 2015

Mai multe detalii..

Image credit: http://www.charlemagneyouthprize.eu/

Declarație la încheierea misiunii comune FMI/CE în...
Apel pentru parteneri primit de la Europe Direct L...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută