Săptămâna europeană a regiunilor și orașelor

cover-regions-week

Între 9 și 12 octombrie 2017, se desfăşoară la Bruxelles cea de-a cincisprezecea ediție a Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor (EWRC), pe parcursul căreia, reprezentanţii administraţiilor regiunilor şi oraşelor, precum și experți și reprezentanți ai mediului universitar fac schimb de bune practici și cunoștințe în domeniul dezvoltării regionale și urbane. 

Cele 100 de ateliere, dezbateri, expoziţii și manifestări vizând stabilirea de contacte pe tema dezvoltării regionale și locale au înscrişi peste 6 000 de participanți și 600 de vorbitori din toată Europa și din afara ei. Aceste ateliere sau dezbateri pot fi:

1.organizate de parteneriatele regionale (1/3 din totalul atelierelor);

2.organizate de Comisia Europeană, respectiv de diverse direcţii generale (1/3);

3.organizate de CoR (Comitetului European al Regiunilor) (1/3).

În contextul "Săptămânii europene a regiunilor și orașelor" fiecare parteneriat regional este invitat să organizeze o manifestare la nivel local, integrată în inițiativa „Europa în regiunea mea/orașul meu". Aceasta ar trebui să îmbrace forma unui dialog cetățenesc, care urmează să aibă loc în perioada septembrie - decembrie 2017 şi va implica un membru al Comitetului European al Regiunilor. Obiectivul dialogurilor cetățenești este acela de a asculta și de a transmite direct Comitetului rezumate ale discuțiilor purtate în orașe și regiuni. Dialogurile cetățenești fac parte integrantă din inițiativa CoR „Reflecții asupra Europei", care va furniza material pentru avizul „Reflecții asupra Europei: vocea autorităților locale și regionale în serviciul restabilirii încrederii în Uniunea Europeană", care urmează a fi publicat în primăvara lui 2018, ceea ce va permite o contribuție reală a regiunilor și orașelor la procesul politic. 

Luna europeană a securității cibernetice
TEDx Bacău 2017 – SHAPE THE FUTURE!

Europe Direct Bacău on Facebook

Caută