„UNI!(ȚI) sub culorile solidarității”

0-cover

 În consonanță cu tema „Culori în Parcul Gherăiești", propusă anul acesta pentru Festivalul educațional „Zilele Parcului Gherăiești", organizat de Asociatia Pentru Dezvoltare Activa (ADA), în parteneriat cu Municipiul Bacău şi Federația Tinerilor din Bacău, Centrul „Europe Direct" Bacău a desfăşurat un workshop sâmbătă, 26 august 2017, de la 15:30-17:00, sub deviza „UNI!(ȚI) sub culorile solidarității".

Atelierul facilitat de dna Nadia-Nicoleta Morăraşu a antrenat participanţii în jocul Regiunilor UNI! Lansat sub egida Comisiei Europene, acest joc vizează să ajute participanții la conștientizarea importanței solidarității în viața socială a unei comunități. 

Continue reading
0
  486 Hits

Lansare seria de dezbateri publice „Agora – Viitorul Europei”

1
Reprezentanța Comisiei Europene în România și platforma media CaleaEuropeana.ro organizează în perioada următoare, cu sprijinul Centrelor Europe Direct și al autorităților locale, o serie de trei dezbateri publice cu cetățenii, intitulate „ Agora – Viitorul Europei", axate pe cele cinci scenarii privind viitorul Europei, prezentate în Cartea Albă p...
Continue reading
0
  430 Hits

Inițiative cetățenești europene deschise

cache_5750700

Pe pagina Comisiei Europene dedicată Iniţiativei cetățenești europene sunt în prezent deschise mai multe inițiative care au legătură cu cetățenia europeană.

Păstrarea cetățeniei europene are drept obiectiv "păstrarea cetățeniei europene în conformitate cu prevederile Tratatelor" și a fost înregistrată în luna mai 2017, acum fiind în faza de colectare a semnăturilor de susținere până în mai anul viitor. Mai multe informații pe pagina dedicată www.eucitizen2017.org.

Continue reading
0
  477 Hits

Raport: Promovarea accesului la cultură prin mijloace digitale

503-untitled

Raportul "Promovarea accesului la cultură prin mijloace digitale: politici și strategii pentru dezvoltarea publicului"este realizat de un grup de experți naționali desemnați de statele membre UE pentru a lucra prin metoda deschisă de coordonare în cadrul Planului de lucru al Consiliului UE în domeniul culturii 2015-2018, prioritatea "Cultură accesibilă și incluzivă". Mandatul grupului s-a desfășurat în perioada 2015-2016, iar raportul final a fost publicat în iunie 2017. 

Continue reading
0
  445 Hits

Alege viitorul pe care ți-l dorești!

image3

Consultarea privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state este în plină desfășurare, iar cetățenii UE pot opta pentru unul dintre cele cinci scenarii. Pe baza tuturor consultărilor va fi stabilită o viziune comună pentru viitorul European. 

Continue reading
0
  476 Hits

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută