Inițiative cetățenești europene deschise

cache_5750700

Pe pagina Comisiei Europene dedicată Iniţiativei cetățenești europene sunt în prezent deschise mai multe inițiative care au legătură cu cetățenia europeană.

Păstrarea cetățeniei europene are drept obiectiv "păstrarea cetățeniei europene în conformitate cu prevederile Tratatelor" și a fost înregistrată în luna mai 2017, acum fiind în faza de colectare a semnăturilor de susținere până în mai anul viitor. Mai multe informații pe pagina dedicată www.eucitizen2017.org.

Continue reading
0
27 Hits

Raport: Promovarea accesului la cultură prin mijloace digitale

503-untitled

Raportul "Promovarea accesului la cultură prin mijloace digitale: politici și strategii pentru dezvoltarea publicului"este realizat de un grup de experți naționali desemnați de statele membre UE pentru a lucra prin metoda deschisă de coordonare în cadrul Planului de lucru al Consiliului UE în domeniul culturii 2015-2018, prioritatea "Cultură accesibilă și incluzivă". Mandatul grupului s-a desfășurat în perioada 2015-2016, iar raportul final a fost publicat în iunie 2017. 

Continue reading
0
26 Hits

Alege viitorul pe care ți-l dorești!

image3

Consultarea privind viitorul Uniunii Europene cu 27 de state este în plină desfășurare, iar cetățenii UE pot opta pentru unul dintre cele cinci scenarii. Pe baza tuturor consultărilor va fi stabilită o viziune comună pentru viitorul European. 

Continue reading
0
30 Hits

Frans Timmermans/Vera Jourova: "Persecuția și discriminarea nu își au locul în Uniunea Europeană"

EP-recognition

În 2 august, Ziua de comemorare a Holocaustului romilor, Comisia Europeană a onorat memoria miilor de persoane de etnie romă care și-au pierdut viața în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. 

Continue reading
0
27 Hits

Comerț electronic mai sigur pentru europeni

comert-electronic

Comisia Europeană a lansat, pe 28 iulie, o notificare pentru a ajuta autoritățile naționale de supravghere să aibă un control mai bun asupra produselor comercializate online. În 2017, 55% dintre europeni au cumpărat de pe internet, conform Tabloului de bord privind condițiile pentru consumatori și astfel au primit produsele direct la ușa lor, departe de obișnuitele controale ale autorităților. 

Continue reading
0
33 Hits

Europe Direct Bacău on Facebook

Stiri 2016

Caută

Știri 2015

Știri 2014