Concurs foto „Europa mea, drepturile mele!”

concurs-foto-PES

Avem plăcerea de a vă anunța lansarea celei de-a 10-a ediții anuale a concursului european de fotografie, lansat de grupul PES din cadrul Comitetului Regiunilor.

Anul acesta, concursul – intitulat „Europa mea, drepturile mele!" – vizează chestiunea deosebit de actuală și sensibilă a drepturilor fundamentale în Uniunea Europeană și în afara ei. 

Continue reading
0
  483 Hits

Inițiativa pentru IMM-uri: investiții de 246 milioane € pentru mii de IMM-uri românești

sme-initiative

Comisia Europeană salută semnarea, miercuri, 17 mai, a primelor trei acorduri ale inițiativei pentru IMM-uri din România, între Grupul Băncii Europene de Investiții (BEI) și trei bănci comerciale, Raiffeisen Bank, Banca Comercială Română (BCR) și ProCredit Bank. 

Continue reading
0
  438 Hits

UE în regiunea mea: Proiecte de succes din România

FB_Cover-02

Până pe 14 iunie, Comisia Europeană invită toți cetățenii să descopere proiectele europene de succes, din vecinătatea noastră, prin intermediul a patru inițiative diferite, cuprinse în ediția de anul acesta a campaniei „Europa în regiunea mea". În România, investițiile realizate în timp, prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, aduc beneficii și rezultate excepționale în domenii diferite, de la protecția mediului și reducerea poluării în marile orașe, până la cooperare trans-națională în probleme de mobilitate. Vă invităm să vizitați unul dintre cele 44 de astfel de proiecte din toate regiunile țării, să participați la un concurs de fotografii, o vânătoare de proiecte și un concurs de blogging.  

Continue reading
0
  510 Hits

S-a deschis apelul eeemerging pentru ansambluri de muzică preclasică

slider-eee_Abchordis

 Până la 5 iunie a.c., tinerele ansambluri de muzică preclasică sunt invitate să aplice pentru sprijin și participare în cadrul eeemerging, un proiect de cooperare de mare amploare finanțat prin Europa Creativă – Cultura.
eeemerging va pune la dispoziția ansamblurilor selectate locații pentru repetiții pe durata rezidențelor în Europa, inclusiv cazare, sesiuni de formare, stagii de practică profesională, consultanță și promovare.

Continue reading
0
  695 Hits

Apelul pentru mobilități culturale „Mobility First!” deschis până în 15 septembrie 2017

Mobility-launch-image

Cu ocazia celebrării a 20 de ani de existență, Fundația Asia – Europa (ASEF) a lansat în cadrul platformei sale online ASEF Culture360 apelul „Mobility First!" dedicat artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii.

Prin intermediul acestei inițiative, ASEF sprijină activitățile precum participarea la evenimente, networking, cercetare și întâlniri creative de lucru. Vor exista 6 apeluri consecutive, ultimul având termenul-limită în data de 15 septembrie 2017. În urma fiecărei runde vor fi selectați 10 beneficiari. 

Continue reading
0
  640 Hits

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută