Studenții din UE vor avea același tratament în UK ca studenții englezi după BREXIT

exchange-students-in-britain

In prezent, in Marea Britanie, sunt aproximativ 135.000 de studenti din Uniunea Europeana, iar conducerile universitatilor britanice au cerut clarificarea urgenta cu privire la statutul aplicantilor din UE incepand din toamna anului 2019. 

In acest context, guvernul britanic a anuntat luni, 2 iulie, ca studentii din Uniunea Europeana care invata la universitati din UK vor beneficia in continuare de acelasi tratament ca si studentii englezi si dupa BREXIT. Damian Hinds, secretar la Ministerul Educatiei, afirma ca, incepand cu toamna lui 2019, studentii din Uniunea Europeana vor plati aceeasi taxa de scolarizare ca si studentii englezi, iar accesul la sustinerea financiara va ramane neschimbat pe toata perioada studiilor. Oficialul britianic a repetat si promisiunea primului ministru ca taxele de scolarizare din Anglia vor fi inghetate la 9.250 de lire sterline. 

Guvernul scotian a facut inca din februarie declaratii referitoare la studentii din Uniunea Europeana care incep studiile la universitatile din Scotia, din august 2019, acestia fiind in continuare scutiti de taxa de scolarizare.

Din punct de vedere politic, aceasta pozitie oficiala poate fi vazuta si ca un gest de conciliere, inaintea inceperii negocierilor cu Uniunea Europeana, avand in vedere ca universitatile britanice spera sa mentina accesul la o finantare de 100 miliarde de euro, din fonduri UE.

Mai multe detalii

Noi norme UE contra spălării banilor și finanțării...
Un nou sistem european de informații și de autoriz...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută