×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Ziua Europeană a Limbilor 2015

Ca în fiecare an am celebrat Ziua Europeană a Limbilor prin activități tematice privind limbile oficiale din spațiul UE alături de elevi și cadre didactice din județul Bacău. O primă activitate a avut loc la Colegiul Național „Ferdinand I" din Bacău alături de elevii clasele a V-a și a VI-a , coordonați de prof. Nicoleta Nistor. Folosind publicațiile tematice oferite de Centrul Europe Direct Bacău, aceștia au realizat colaje cu expresii curente în toate cele 24 de limbi oficiale din spațiul UE. Prin jocuri non-formale le-au exersat prin dialog și prin activități de grup.

Update:

O a doua activitate a avut loc la C.D.I. Cleja în luna octombrie, alături de membrii Catedrei de Limbi Străine. Vom reveni cu poze și detalii.

Vă invităm să vizionați mai jos poze de la activitatea ce a avut loc la Col. Naț. „Ferdinand I" din Bacău.

CONTEXT

Începând din 2001, pe 26 septembrie se celebrează anual Ziua Europeană a Limbilor. Cu această ocazie se reaminteşte varietatea limbilor vorbite în Europa (continentul numără peste 200 de limbi, dintre care 24 sunt limbi oficiale ale UE, aproximativ 60 de limbi minoritare, dar există şi limbi vorbite de persoane care provin din alte regiuni ale lumii), se promovează diversitatea lingvistică şi culturală şi se încurajează învățarea limbilor străine la orice vârstă - cunoașterea mai multor limbi facilitând accesul pe piaţa muncii. Variatele activităţi organizate în Bacău demonstrează importanţa acordată cunoaşterii limbilor străine de către diverse categorii de cetăţeni.

Ziua Europeană a limbilor a fost introdusă de Consiliul Europei , care reprezintă 800 de milioane de europeni din 47 de țări. Participă numeroase institute culturale și de lingvistică, asociații, universități și unități de învățământ. A fost organizată pentru prima dată în 2001, cu ocazia Anului european al limbilor și de atunci se sărbătorește anual.

Ziua Europeană împotriva Traficului de Persoane - ...
Căutare de parteneri din Slovenia - 2.2 Rețele de ...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar