Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

foto-1---OP_20171001-122854_1

Sărbătorită anual în data de 1 octombrie, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este un bun prilej de a ne reaminti cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor. In acest an, pentru a marca această zi specială, Centrul de Informare Europe Direct Bacău în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău vă invită să participaţi la „DIALOG ÎNTRE GENERAȚII", un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul Folcloric „BUSUIOCUL", în data de 3 octombrie 2017, la Teatrul de Vară „Radu Beligan" din Bacău, începând cu ora 17.30. Intrarea este liberă.

Tema Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice 2017 este "Pășind în viitor: extinderea talentelor, contribuțiilor și participării persoanelor în vârstă în societate". Propunerea acestei teme este motivată de nevoia de a explora mijloace eficiente de încurajare a participării active și efective la vârste înaintate în diverse aspecte ale vieții sociale, culturale, economice, civice și politice.

„Pășind în viitor" cu promisiunea că nimeni nu va fi exclus, este absolut necesar să recunoaștem faptul că persoanele în vârstă aduc o contribuție esențială, adesea trecută cu vederea și subapreciată, în familie, comunitate și societate. Această recunoaștere contribuie atât la bunăstarea acestora cât și la procesele de dezvoltare durabilă.

Sursa: https://www.un.org/development/desa/ageing/international-day-of-older-persons-homepage/unidop2017.html " 

Spectacol folcloric „Dialog între generaţii”
Competiția „Invață să programezi cu Alice”

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută