×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Atelier VTBac la Centrul de Tineret Racova în "Săptămâna verde" 2023

20230503-090315Slide4

Planeta noastră, viitorul nostru. Așa începe schimbarea. Împreună putem să combatem schimbările climatice și să oferim o mână de ajutor planetei ce se află în continuă schimbare, reprezentând una dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă omenirea în prezent. Cu toții avem datoria de a acționa pentru a opri înrăutățirea climei. Sunt doar câteva dintre ideile care au fost puse aduse in discutie la unul dintre atelierele VTBac din luna aprilie.

În cadrul programului Săptămâna verde, activitățile desfășurate de echipa ED Bacău (Nadia-Nicoleta Morărașu, Luminița Drugă și Corina Răcilă, bursieră media) pe 24 aprilie 2023 au pus accentul pe exersarea abilităților de comunicare și sociale prin dezvoltarea ideilor unei teme actuale: schimbările climatice. Alături de elevii claselor a VII-a și a VIII- a din cadrul Școlii Gimnaziale „Ion Borcea" care sunt voluntari la Centrul de Tineret Racova, au fost dezbătute subiecte de actualitate cu mult entuziasm și dorință de interacțiune. 

Pornind de la cauzele si efectele transformarii climaterice a lumii înconjurătoare, participantii au identificat exemple de fenomene meteo extreme, efectul de seră, cauza schimbărilor climatice, amenințarea hranei polare, orașul care se scufundă, la care s-a încercat oferirea de soluții viabile și eficiente. 

Activitatea a avut și rolul ca elevii să își poată face vocea auzită. În partea de final a activității, participanții au fost provocați să își dezvolte creativitatea și perspectivele în baza discuțiilor asupra tehnologiilor viitorului prezentându-le idei pe cale să ne schimbe lumea, aducându-li-se în atenție abordări insolite despre produse lactate de laborator, despre înmormântări verzi, cărămizi pentru stocarea energiei șiferme plutitoare, idei care au contribuit nu numai la îmbogățirea cunoștințelor acestora, ci și a muncii eficiente în echipă. 

Mulțumim participanților pentru implicare, doamnei director Cornelia Cozma și doamnei profesoare Oana Lazăr pentru facilitarea întâlnirii și deschiderea spre noi colaborări.

(Autor articol: Elena-Corina Răcilă, studenta la programul Comunicare si relații publice, anul II și bursieră media ED Bacău)

Unite de Ziua Europei: ED Bacău și Colegiul "Grigo...
Etapa județeană a concursului "Made for Europe" 20...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar