Caravana "Europa în viața mea" la Colegiul "Mihai Eminescu" Bacau

foto-farncofoni_20210331-073231_1

Caravana online "Europa în viața mea" desfășurată pe parcursul lunii martie de Centrul de infomare Europe Direct Bacău a reunit o serie de sesiuni de infomare sub semnul Lunii Francofoniei. 

Echipa CIED Bacău a propus liceenilor de la Colegiul "Mihai Eminescu" din Bacău să descopere pe 19 martie 2021, cu prilejul Zilei Internaționale a Francofoniei (celebrată anual pe 20 martie), cele mai utile platforme, instrumente educationale și aplicații web/de smarphone care se adresează tinerilor interesați de informații actualizate despre programele, prioritățile și inițiativele europene. Accentul principal pe parcursul sesiunii de informare a fost pus pe avantajele cetățeniei europene, așa cum sunt prezentate prin intermediul unor instrumente digitale cu interfață în limba franceză. Invitata specială a întâlnirii a fost Miriam Calapod, fostă elevă a colegiului băcăuan, actualmente studentă a Facultății de Litere a UVAB și studentă Erasmus la Universitatea din Poitiers.

Acceptând provocarea lansată de coordonatoarea CIED Bacău, Nadia Morărașu, elevii băcăuani coordonați de doamna profesoară de limba franceză Paula Petrea au realizat ulterior o vizionare a scurt-metrajului "La Clé" (Cheia) din seria EUandME, urmată de discuțiii pe marginea drepturilor și libertăților de care se bucură cetățenii europeni și de realizarea unui Padlet unde au fost postate fotografii și opinii despre UE și oportunitățile oferite tinerilor. 

La invitația dnei profesoare Paula Petrea, echipa centrului a participat pe 25 martie la o a doua întâlnire cu elevii clasei a X-a, specializarea Filologie, care și-au manifestat interesul de a afla mai multe despre oportunitățile de schimburi de tineri și voluntariat oferite de CIED Bacău și prin proiectele din cadrul Eramus+ și Corpului European de Solidaritate.

Mulțumim gazdelor de la Colegiul "Mihai Eminescu" Bacău (dna profesoară Paula Petrea și dna Luiza Sandu) pentru facilitarea acestor întâlniri și liceenilor care s-au implicat în activitățile propuse.

TEATRUL-FORUM – UN JOC CARE-ȚI DĂ PUTERE
Lansare Concurs județean de teatru forum STĂ ÎN PU...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar