×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Concursul „EU aleg EUropa!" - faza locală la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” Bacău

20240327-143258Slide3

Seria dezbaterilor de la faza locală a concursului de dezbateri academice „EU aleg EUropa!" a continuat marți, 26 martie 2024, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri" Bacău. Echipa Europe Direct a fost reprezentată de  lect. univ. dr. Raluca Galița și de studenta Nour Maria-Ionela (voluntară și bursieră media ED). După atentul cuvânt de deschidere al domnului profesor Andrei Tudor (coordonatorul celor două echipe participante la dezbatere), Raluca Galița a felicitat elevii pentru curajul de a participa la acest concurs. Totodată, i-a încurajat, atât pe participanții la concurs, cât și pe colegii aflați în sală, să își exprime opinia la alegerile europarlamentare de anul acesta, tinerii care au împlinit 18 ani bucurându-se de posibilitatea de a vota pentru prima dată.

După explicarea modului de desfășurare a dezbaterii și prezentarea juriului, cele 2 echipe au tras la sorți rolurile în cadrul dezbaterii. Primul vorbitor al Guvernului, Rebeca, a prezentat ideile preliminare a ceea ce presupune tranziția verde colectivă a Europei, iar colegii ei, Bianca și Matei au venit în sprijinul său, atunci când le-a venit rândul la cuvânt, prin argumente solide și exemple menite să susțină moțiunea. Echipa Opoziției nu s-a lăsat mai prejos, cea care a făcut prima intervenție fiind Bianca, ea prezentând contraargumentele față de argumentele Guvernului. Colegele sale, Bianca și Raluca au susținut-o cu argumente pertinente și bine exemplificate, atrăgând atenția asupra consecințelor posibile în cazul în care Pactul Verde European menționat de Guvern ar fi pus în aplicare, consecințe ce implică o poluare ridicată, lipsa locurilor de muncă pentru cei din mediul rural, în special fermieri, posibile probleme de sănătate și impactul negativ asupra comunității rurale. Discursul de reply a dat posibilitatea celor două echipe de a evidenția concluziile și cele mai importante puncte de discuție, cele două purtătoare de cuvânt ale fiecărei echipe fiind Raluca și, respectiv, Rebeca.

Juriul a deliberat, luând în calcul atât timpul de vorbire al fiecărui membru, cursivitatea și expunerea clară a argumentelor sau contraargumentelor, libera exprimare, cât și discursul general al echipei, modul în care acestea au intervenit, ori au răspuns obiecțiilor. După o analiză deloc ușoară a celor două echipe, arbitrii a avut deopotrivă aprecieri și observații pentru fiecare membru în parte, stabilind un punctaj care a clasat echipa Opoziției pe poziția câștigătoare. Echipa Europe Direct Bacău mulțumește tuturor celor ce au participat la acest concurs, încurajându-i să participe la cât mai multe astfel de activități și felicită echipa formată din Bianca Hazur, Raluca Buga și Bianca Oancea, pentru trecerea în etapa următoare a concursului. 

Elevii din Onești au impresionat la Concursul de d...
Concursul „EU aleg EUropa!" - faza locală la Liceu...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar