×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Elevii din Onești au impresionat la Concursul de dezbateri academice ”EU aleg EUropa!”

20240329-075835Foto-Onesti-1

Într-o zi plină de energie și entuziasm, elevii Colegiului Național "Grigore Moisil" din Onești au participat la faza locală a concursului școlar de dezbateri academice intitulat "EU aleg EUropa!". Evenimentul a avut loc în data de 26 martie 2024 și a fost organizat în colaborare cu Centrul Europe Direct Bacău și Inspectoratul Școlar Județean Bacău, având ca structură-gazdă Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacău.

Concursul, ajuns deja la a doua ediție, are ca obiectiv principal dezvoltarea abilităților de argumentare și dezbatere pe teme majore de discuție la nivelul Uniunii Europene. Elevii sunt încurajați să exploreze și să dezbată teme de actualitate care sunt de importanță majoră pentru cetățenii europeni, contribuind astfel la informarea și conștientizarea acestora în legătură cu aspectele esențiale ale vieții europene.

Elevii din Onești au demonstrat un nivel deosebit de implicare și pregătire, abordând cu mult curaj și pasiune moțiunea propusă de organizatori. Cu fiecare argument adus în dezbatere, aceștia au ilustrat nu doar cunoștințele lor profunde despre Uniunea Europeană, ci și abilitățile lor excepționale de exprimare și dezbatere.

Desigur, competiția a fost una strânsă, iar juriul format din d-na conf. univ. dr. Nadia Nicoleta Morărașu de la Universitatea "Vasile Alecsandri"din Bacău, d-na prof. Virginia Brăescu și d-na prof. Matei Cristina, ambasadori seniori de la Colegiul Național "Grigore Moisil" Onești - Școală Ambasador a Parlamentului European (EPAS) a avut parte de provocarea selectării celei mai bune echipe. Echipa Guvernului, formată din elevii Alexia Popa, Daria-Lorena Anton și Rareș-Iulian Ciangău, a îmbrățișat moțiunea dezbătută ("Acest Parlament crede că viitorul agriculturii europene depinde de tranziția verde colectivă a Europei.") cu entuziasm și determinare. Pe de altă parte, echipa Opoziției, alcătuită din elevii Georgiana Pușcașu, Victor Cîrstian și Raisa Popescu, a pregătit argumente puternice pentru a contracara propunerea. Cu toate acestea, spiritul sportiv și camaraderia au dominat atmosfera întregului eveniment.

Colegiul Național "Grigore Moisil" din Onești se poate mândri acum cu reprezentanții săi, care au făcut o impresie bună în cadrul acestei competiții. Participarea lor activă și implicarea lor profundă sunt dovada angajamentului lor față de educație și față de valorile europene.

În final, echipa Guvernului a reușit să convingă juriul cu argumentele sale coerente și bine fundamentate, câștigând astfel această confruntare intelectuală. Prin reușita lor, acești tineri talentați au obținut nu doar recunoașterea pentru eforturile lor, ci și calificarea la următoarea etapă a concursului, cea zonală, care va avea loc la un colegiu din Zona Valea Trotușului - Comănești.

Felicitări tuturor participanților, precum și organizatorilor, pentru succesul acestei noi ediții a concursului de dezbateri academice "EU aleg EUropa!". Acest eveniment reprezintă nu doar o oportunitate de a dezvolta abilități esențiale, ci și un moment de învățare și de creștere personală pentru toți cei implicați. Performanța elevilor din Onești demonstrează pasiunea și angajamentul lor față de educație, precum și capacitățile lor de a analiza și dezbate probleme complexe, cu relevanță la nivel european. Să-i urmărim cu încredere și entuziasm în etapele viitoare ale competiției!

https://www.facebook.com/share/p/ddUtajKdEx9yU31o/?mibextid=WC7FNe

PROF. MATEI CRISTINA 

Concursul „EU aleg EUropa!”- faza locală la Colegi...
Concursul „EU aleg EUropa!" - faza locală la Coleg...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar