×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Lansarea clubului "Vocea Tinerilor Băcăuani" (VTBac)

20230206-110459cover-VTBac

Mulți dintre copiii și tinerii de astăzi sunt dezinvolți, dezinhibați, sonori în a-și cere drepturile, dornici să își dea cu părerea și să spună direct ceea ce gândesc. Sunt însă toți tinerii pregătiți cu adevărat, încă de pe băncile școlii, să ducă o idee până la capăt într-o simplă discuție sau într-o adevărată dezbatere? Pot ei să își susțină, în mod logic și argumentat, un punct de vedere chiar dacă e împotriva curentului? Trebuie să recunoaștem că doar unii fac față în situații reale de comunicare.

Sunt tinerii interesați să capteze și să mențină atenția altcuiva cu ceea ce spun, indiferent cât de tradițional sau modern este canalul de comunicare și tipul de mesaj (dialog, discurs, clip video, postare online etc.) la care apelează? Credem că da. Și atunci au ei nevoie să îi învețe altcineva cum să își construiască un discurs eficient, fie și de câteva zeci de secunde, pentru a face față unor confruntări verbale zilnice sau unor probe orale și interviuri? Cu siguranță că da.

În Anul european al competențelor (2023), echipa EUROPE DIRECT Bacău isi uneste eforturile pentru a contribui la dezvoltarea competențelor pentru viață și abilităților sociale prin antrenarea inteligențelor verbale și emoționale ale tinerilor, în mediul în care ei trăiesc și învață. Cum? Ajutându-i să deprindă strategii de vorbit în public încă de la vârsta adolescenței. Oferindu-le noi oportunități de a se exprima prin viu grai în afara clasei, a cercului de prieteni și a familiei, ghidați de profesioniști în arta vorbirii și a povestirii.

Lansarea Clubului VOCEA TINERILOR BĂCĂUANI (VTBac) se va face in cadrul rețelei de centre de tineret din mediul rural lansate în perioada 2020-2022 și formate din Centrul de Tineret Orbeni, Centrul de Tineret Racova, Centrul de Tineret Hemeiuș și Centrul de Tineret Sascut.

Ne propunem ca activitățile să se desfășoare lunar, cu participarea directă a echipei EUROPE DIRECT Bacău, la sediile centrelor, în colaborare cu Primăria Orbeni, Școlile Gimnaziale din Orbeni și Scurta, Școala Gimnazială Racova și Liceul Tehnologic „J.M. Elias" Sascut.

Participanți:

Elevi, studenți sau alți tineri din județul Bacău, afiliați la centrele de tineret, cu vârsta între 14-30 ani, care nu se consideră vorbitori înnăscuți sau povestitori talentați, dar vor să devină buni vorbitori și povestitori.

Intenția

Ne propunem ca fiecare tânăr care va participa la atelierele noastre să prindă glas și să aibă curajul să își folosească puterea cuvântului pentru a deveni într-o zi „o voce" care se va face auzită în comunitatea sa.

Finalitatea

Unii dintre participanți vor ajunge să rostească în public, fără să le tremure vocea și/sau genunchii, doar câteva fraze, originale sau împrumutate de la altcineva, alții vor reuși să susțină un întreg discurs făcut de ei înșiși, pe o temă dată sau aleasă de ei, ca niște adevărați oratori, diplomați sau speakeri motivaționali. Noi îi vom încuraja, aprecia și respecta și pe unii și pe ceilalți pentru reușita lor. 

Circuitul informației sau Cum umblă vorba? - ateli...
ÎMPREUNĂ PENTRU UCRAINA! Cursuri de limba română ș...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar