Teatru forum la Liceul "Henri Coandă" Bacău în campania "Stă în puterea ta să faci ceva!"

roll-up-4---Copy

 Campania de responsabilizare socială sub deviza Stă în puterea ta să faci ceva!, desfășurată de mai multe centre Europe Direct din România, își propune să sensibilizeze publicul cu privire la probleme sociale foarte serioase, a căror rezolvare depinde de implicarea și reacția promptă a celorlalți. Metoda prin care dorim să transmitem mesajul că alegerile informate și intervențiile bine direcționate sunt esențiale în găsirea unor soluții realiste este una non-formală – teatru forum.

Echipa de voluntari a Centrului Europe Direct Bacău a avut prima reprezentație oficială de teatru forum în cadrul acestei campanii la Liceul Teoretic "Henri Coandă" din Bacău, unde s-a bucurat de mare succes în rândul colegilor de clasa a 11-a.

Prin analogie cu o strategie literară des întâlnită pentru a capta atenția cititorilor (poveste în poveste), am recurs la integrarea în scenariul piesei a unei alte campanii – #DeDataAstaVotez – pe care atât liceenii băcăuani cât și Europe Direct Bacău o promovează, în vederea încurajării participării la vot a tinerilor la Alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. Astfel, cei nouă actori amatori au intrat în rolul unui grup de liceeni care participă ca voluntari la campania #DeDataAstaVotez, desfășurată în liceul lor. Din toată țara, au fost mii de tineri care au participat la această campanie. La finalul campaniei, cel mai activ dintre voluntarii din fiecare județ este premiat cu o vizită de 3 zile, la Parlamentul European de la Bruxelles. Anunțul că acest câștigător este chiar din rândul personajelor piesei va atrage o serie întreagă de evenimente cu turnură neașteptată. Unul dintre ele va deveni oprimat de un altul, care se poziționează ca opresor, restul se împart în aliații lor sau aleg să rămână doar martori ai opresiunii.

În speranța că v-am stârnit curiozitatea în privința piesei, așa cum a fost proiectată de echipa de voluntari a Centrului Europe Direct Bacău la cursul de formare în metoda teatru forum, așteptăm invitațiile voastre de a susține și pentru voi o astfel de reprezentație care conține, pe lângă piesa propriu-zisă alte 2 părți esențiale – dezbaterea și forumul.

Mulțumim doamnei profesoare Alis Mocanu pentru asigurarea cadrului de desfășurare a reprezentației și felicităm atât pe cei 9 "non-actori" care au reușit să îi atragă pe colegii lor în jocul lor, cât și spect-actorilor care au ales să renunțe la rolul lor pasiv și să vină cu propuneri realiste și foarte bine reprezentate la problema adusă în centrul atenției.

Faza locală a Concursului județean EU ALEG EUROPA ...
Faza locală a Concursului județean EU ALEG EUROPA ...

Europe Direct Bacău on Facebook

Caută