×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Tineriada - festivalul tinerilor studenți băcăuani

20231109-081446DSC_0043-1536x1024

În perioada 22-24 septembrie 2023, tcâteva zeci de tineri băcăuani entuziaști au participat la cea de-a XI-a ediție a evenimentului de tradiție Tineriada, organizată cu pasiune și dedicare de către Liga Studențească Bacău în colaborare cu Centrul EUROPE DIRECT Bacău. 

Tineriada a fost conceput încă de la prima ediție ca un eveniment strategic care poate sparge barierele dintre tinerii studenți și promovează spiritul de comunitate. Obiectivul declarat a fost acela de a atrage un număr cât mai mare de participanți, creând o experiență care să bucure și să încurajeze implicarea tinerilor în activități ce transcend cadrul academic. Alegerea satului Pădurăreni, în special Solonț, ca loc de desfășurare a Tineriadei nu a fost întâmplătoare. Încadrat într-un peisaj pitoresc, evenimentul a adus tinerii într-un cadru natural, departe de agitația urbană, oferindu-le o oportunitate de relaxare și de conectare cu natura.

Organizatorii au deschis festivitățile pe 22 septemrbie, oferind un program variat, menit să satisfacă diversele gusturi și interese ale participanților. De asemenea, alături de reprezentații partenerului acestei ediții - Centrul Europe Direct Bacău - studenții au celebrat Anul European al Competențelor prin participarea la workshopul ,,Cum să promovezi o idee de proiect/afacere printr-un elevator pitch", susținut de bursiera media Corina Răcilă, de la programul de Comunicare și Relații publice al Facultății de Litere. Atelierul a avut drept scop dezvoltarea abilităților de prezentare a unui proiect personal sau organizational într-o manieră cat mai succintă și mai convingătoare.

Un aspect crucial al acestei ediții a fost accentul pus pe încurajarea participării active a studenților. Cu o gamă largă de activități gândite pentru a promova colaborarea și creativitatea, Tineriada a devenit un teren propice pentru dezvoltarea abilităților sociale și pentru crearea de legături între tineri din diverse domenii de studiu, demonstrând încă o dată că poate să aducă împreună tineri din diverse medii sociale și domenii de studiu, creând un eveniment care depășește limitele academice.De la concursuri de talente, competiții sportive, la seri tematice și concerte live, Tineriada a devenit epicentrul distracției pentru toți cei prezenți.

Tineriada Bacău 2023 nu a fost doar despre activități și competiții, ci și despre crearea unor amintiri de neuitat. Tinerii au avut șansa de a se relaxa, de a socializa și de a se bucura de momentele simple alături de colegi și prieteni noi. Evenimentul a fost cu siguranță un succes, aducând bucurie și energie pozitivă în inimile participanților și stabilind temelia pentru viitoarele evenimente comunitare. Mai mult, prin promovarea valorilor comunității și încurajarea participării active, Tineriada a devenit un punct culminant al implicării civice al comunității studențești din Bacău.

Ziua Europeană a Limbilor (EDL 2023) la Colegiul "...
SOTEU 2023 - retrospectiv și prospectiv

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar