×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Ziua Europeană a Limbilor (EDL 2023) la Colegiul "Mihai Eminescu" Bacău

20231015-061228EDL-2-23_Colegiul-Eminescu-Bacau_1

Luni, 25.09.2023, elevii Colegiului „Mihai Eminescu" din Bacău au sărbătorit Ziua Europeană a Limbilor prin jocuri lingvistice care i-au provocat atât pe elevii, cât și pe profesorii prezenți (director Petru Bâzu, director adjunct Andreea Șuhan, prof. Paula Petrea, Lăcrămioara Constantin, Ana-Maria Andrioaie, Luiza Sandu și Ramona Lupu).

Alături de echipa Europe Direct a Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău coordonată de conf. univ. dr. Nadia Morărașu, elevii au purtat un dialog despre importanța cunoașterii mai multor limbi străine, atât în contextul actual, cât mai ales pentru viitor. Entuziasmați, aceștia și-au exersat dicția în limbile engleză, franceză, spaniolă, italiană, germană și română. Chiar dacă printre cei câțiva dintre elevii dispuși să își împărtășească experiența participării în proiectul Erasmus (căci aceasta a fost o altă discuție pe făgașul căreia a pornit dialogul dintre organizatori-coordonatori-participanți), am întâlnit și elevi ceva mai timizi ori reticenți în interacțiunea directă, am avut ocazia de a-i remarca la concursul propriu-zis care a luat forma unui quiz, pe care aceștia l-au parcurs cu deosebită atenție. Finalul a fost unul deosebit atunci când am avut bucuria și onoarea de a desemna câștigătorii.

Activitatea desfășurată în ajunul Zilei Europene a Limbilor a fost un bun prilej de a-i îndemna pe liceenii eminescieni să înțeleagă nu doar importanța, ci și utilitatea cunoașterii cât mai multor limbi străine. In calitate de volutantare la Europe Direct Bacău, actualmente studente la Facultatea de Litere a Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău, le-am împărtășit elevilor proaspăta experiență a interacțiunii cu tinerii ucraineni înscriși la Școala de vară „Dumbrava Minunată" (SOS Satele Copiilor Hemeiuș), când pe parcursul a două luni de zile, comunicarea într-o altă limbă decât română a fost esențială. Am trăit fiecare dintre noi nu numai emoția concursului alături de participanți, ci și pe cea a revederii liceului pe care l-am absolvit în urmă cu câțiva ani, a celor care ne-au fost profesori la Colegiul „Mihai Eminescu" din Bacău. 

Autoare articol: Maria Nour si Andreea Rachiteanu, voluntare ED Bac[u și studente ale Universității "Vasile Alecsandri" din Bacău

Concursul județean de public speaking “VOICE YOU...
Tineriada - festivalul tinerilor studenți băcăuani

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar