V-ați întrebat vreodată cât de multilingvă este de fapt clasa/organizația voastră? Există adesea multe alte limbi reprezentate într-o școală, într-un birou sau într-o asociație decât ați putea crede. Acest lucru se poate întâmpla din diverse motive: elevii sau colegii voștri pot vorbi diferite limbi, s-ar putea să fi trăit sau să fi lucrat în țări diferite sau chiar să fi învățat limbile prin educație formală și informală.

Pentru Ziua europeană a limbilor 2018, se caută școli, birouri, asociații și de fapt orice organizație sau persoană fizică care ar dori să își prezinte limbile. Prin această inițiativă, se dorește promovarea unei Europe multilingve și, de asemenea, descoperirea claselor și locurilor de muncă cu cea mai mare varietate lingvistică din Europa.

Participarea se poate face prin orice mijloace creative care demonstrează cât de multilingvă este clasa/organizația voastră. Aceasta poate fi, de exemplu, printr-o înregistrare video sau audio scurtă (de maximum 30 secunde), un poster, o creație scrisă, un cântec care demonstrează abilitățile voastre lingvistice, de fapt - tot ce vă place! Întrucât anul 2018 este Anul european al patrimoniului cultural, sunt așteptate, de asemenea, materiale care prezintă metode inovatoare de descoperire și prezentare a altor culturi în școală, la locul de studiu sau locul de muncă.

Înscrierile se pot face până la 10 octombrie 2018 și toți participanții vor primi un certificat de participare.