Scoala-europeana-2019

Şcoala Europeană este o competiție lansată în 2004, care se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar implicate în activități/programe/proiecte europene (Erasmus+ (2014-2020), e-Twinning, Europa-casa noastră, Școli-ambasador ale Parlamentului European, Euroscola etc.). Certificarea școlilor din România cu titlul „Școală Europeană" le conferă recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide. 

La ediția din acest an a competitiei, Colegiul Național Pedagogic „Ştefan cel Mare" Bacău figurează pe lista unităților şcolare din ţară declarate câștigătoare de Ministerul Educatiei Naţionale, ocupând locul 65 din 136 de școli participante.

Unitățile de învățământ au fost evaluate după mai multe criterii printre care: dezvoltarea dimensiunii europene a educației prin activități de cooperare europeană, performanțele școlare ale elevilor, asigurarea egalității deșanse, continuitate şi constantă în derularea de activităţi/proiecte/programe comunitare, strategie şi modalităţi de valorizare (diseminare şi exploatare a rezultatelor/produselor).

Fiecare unitate de învăţământ va primi certificatul „Şcoală Europeană – 2019″ şi un premiu în valoare de 5.000 lei care va fi utilizat pentru dotări. Odată obținut, certificatul „Școală Europeană" este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut.

Sursă