Discover-EU

DiscoverEU a atras din 2018 în jur de 75 000 de cereri din întreaga Europă. În total, 2600 de tineri români au câștigat permise de călătorie în cadrul celor 4 runde ale inițiativiei DiscoverEU.

Tinerii care au aplicat pentru runda din noiembrie a programului, trebuiau să fi născuți între 1 ianuarie 2001 (inclusiv) şi 31 decembrie 2001 (inclusiv), să aibă cetăţenia uneia din ţările fac parte din Uniunea Europeană la data luării deciziei de atribuire, să completeze corect formularul de înscriere online, indicând numărul cărţii de identitate sau al paşaportului.

Tinerii selectați pot călători în țările UE între 1 aprilie și 31 octombrie 2020 timp de până la 30 de zile. În total, 2600 de tineri români au câștigat permise de călătorie în cadrul celor 4 runde ale inițiativiei DiscoverEU.

Tinerii sunt invitați să devină ambasadori ai DiscoverEU și să relateze cu privire la experiențele lor. Ei sunt încurajați să îi contacteze pe ceilalți participanți prin intermediul platformelor de comunicare socială și să împărtășească experiențele de călătorie.

Pe parcursul verii, toți participanții sunt invitați să se reunească în cadrul unor întruniri DiscoverEU, în diferite locuri din Europa. În cadrul întrunirilor sunt abordate teme precum Europa ecologică și sustenabilă – tema DiscoverEU pentru 2020. Alte activități includ oportunități de voluntariat și stabilirea unui itinerar ecologic pentru tinerii călători.

Detalii în comunicatul de presă