Apelul pentru proiecte de cooperare culturală Europa Creativă

Europe-Creativa

S-a lansat apelul din 2019 pentru proiecte de cooperare culturală Europa Creativă


În 2 octombrie 2019, Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat apelul anual pentru proiecte de cooperare (EACEA/32/2019) în cadrul Programului Europa Creativă 2014-2020 – Subprogramul Cultura.


Scopul finanțării
Prin intermediul acestei componente de finanțare se încurajează cooperarea transnațională între organizații precum teatre, muzee, asociații și fundații, centre de cercetare, biblioteci, universități, edituri, galerii de artă, institute și centre culturale, companii din sfera business-ului creativ, autorități publice etc. din cele 41 de țări participante la program.

Eligibilitate
Pot solicita finanțare toți operatorii (organizații neguvernamentale, companii private, instituții publice) care au activitate în sectoarele culturale și creative (inter alia: arhitectura, arhivele, bibliotecile și muzeele, artizanatul artistic, audiovizualul, patrimoniul cultural material și imaterial, designul, muzica, literatura, artele spectacolului, industria editorială, radioul, artele vizuale). Persoanele fizice nu pot depune proiecte în cadrul acestei linii de finanțare.
Organizațiile care vor să fie lider de proiect trebuie să aibă cel puțin doi ani de existență juridică (prevederea nu se aplică și partenerilor din consorțiu).

Categorii de proiect
La această licitație, un operator poate depune un singur proiect la una dintre cele două categorii:

  • proiecte de mai mică amploare (categoria 1): minimum 3 organizații din țări diferite participante la program; grant UE de cel mult 200.000 €, reprezentând 60% din bugetul total eligibil.
  • proiecte de mai mare amploare (categoria 2): minimum 6 organizații din țări diferite participante la program; grant UE de cel mult 2.000.000 €, reprezentând 50% din buget din bugetul total eligibil.
Buget
Apelul are alocat un buget de 48.444.567 €, din care se estimează că vor fi finanțate aproximativ 100 de proiecte. Un procent de circa 40% din bugetul disponibil va fi alocat proiectelor din categoria 1.


Calendarul apelului

Propunerile de proiecte se depun online la EACEA până în data de 27 noiembrie 2019 (ora 18:00 a României). Rezultatele selecției vor fi disponibile în luna mai 2020, iar în urma contractării, proiectele finanțate trebuie să înceapă în intervalul 1 septembrie – 15 decembrie 2020. 

Biroul Europa Creativa - Cultura

Produse alimentare românești recunoscute pe piața ...
E-buletin 9/2019

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar

Arhivă Apeluri