Un proiect din România printre marii câștigători la EUSIC 2018 (Competiția Europeană de Inovare Socială)

Career-bus

Cu tema RE:THINK LOCAL, ediția din acest an a Competiției Europene de Inovare Socială a adus recunoaștere proiectelor care transformă provocările de la nivel local, cauzate de economia în continuă schimbare, în oportunități pentru tinerele generații.

Din cele peste 700 de aplicații, 30 de proiecte din 20 de țări din UE și din țările membre ale programului Orizont 2020 au fost selectate pentru a participa la semifinala concursului care a avut loc la Cluj-Napoca, între 16-18 iulie 2018. România a fost prezentă cu trei proiecte printre cele 30 de semifinaliste care au participat la o academie de inovare socială, unde au primit coaching și sprijin pentru a-și dezvolta ideile și a elabora planuri detaliate de dezvoltare a proiectului. Au fost selectați 10 finaliști care au avut ocazia să își prezinte proiectele la ceremonia de premiere de la Bruxelles, pe 8 noiembrie 2018, unde au fost acordate trei premii de 50 000 de euro pentru dezvoltarea și implementarea ideilor.

Cei 3 câștigători sunt Career Bus din România, Ulisse (Italia) – o comunitate a persoanelor cu deficiențe de auz care iubesc călătoriile; HeritageLab (Slovenia) – incubator local de programe pentru patrimoniu cultural.

Career Bus, proiectul dezvoltat de organizația non-profit Școala de Valori, este un autobuz educațional cu ajutorul căruia organizatorii vor străbate România în lung și-n lat, vor ajunge pe ulițe din sate, vor explora orașe mici pentru a ajunge la tineri și a-i ajuta cu orientări în ce privește viitorul lor profesional.

Mai multe detalii

Noua Strategie Europeană de Tineret adoptată de Co...
Acordul privind Brexit aprobat de Consiliul Europe...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/