Ce este democraţia şi libertatea de exprimare în Europa de azi? - dialog pe teme europene

Afis-dialog-2

Invitația la un dialog pe tema Ce este democrația și libertatea de exprimare în Europa de azi?, lansată de Centrul de Informare „Europe Direct" (CIED) Bacău, vine ca răspuns la accentuarea sentimentului de erodare a încrederii în respectarea principiilor și valorilor democratice în țările europene. Adresată unui grup de liceeni băcăuani de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan ce Mare", care beneficiază sporadic de lecții de educație pentru democrație într-un cadru formal, această invitație oferă posibilitatea de a obține răspunsuri pertinente cu privire la drepturile și libertățile democratice, în contextul praticării democrației participative în cadrul Uniunii Europene.

Vă puteți alătura acestora miercuri 30 mai, începând cu ora 9, la Colegiul Național Pedagogic Ștefan cel Mare" din Bacău, gazda dialogului nostru, unde îi vom avea ca invitați pe domnul Ioan Dănilă, în calitate de redactor al Revistei de cultură „Ateneu" și cronicar la cotidianul „Deșteptarea", alături de domnul Marian Dămoc, președinte al Asociației RYMD (Romanian Youth Movement for Democracy – o asociație foarte activă în promovarea valorilor democratice și a participării active la viața comunității).

Ce puteți afla angajându-vă într-un dialog cu primul invitat, un filolog și un pedagog de marcă, precum și un jurnalist și un autor de carte care apără cu toată tăria standardele de exprimare corectă ale „românei pentru toți"? Poate despre capcanele folosirii unuia dintre drepturile umane fundamentale – libertatea de exprimare, cu nuanțele fine între libertatea de expresie și libertatea de opinie în mediul jurnalistic actual. Sau poate îl provocați să vă împărtășească câteva amănunte despre lupta sa neobosită pentru recuperarea pe cale legală și redarea în folosința comunității a unei marci identitare a Bacăului – Casa Vasile Alecsandri.

Ce vă poate oferi cel de-al doilea invitat? Cu siguranță nu un discurs demagogic despre principii abstracte, ci exemple din experința practică în stimularea interesului tinerilor cu privire la participarea la decizia publică, prin organizarea de sesiuni de dialog structurat pentru dezvoltarea primei strategii de tineret a judetului. Este cu siguranță persoana în măsură să vină și cu o pledoarie convingătoare în favoarea practicării democrației reprezentative, în cadrul căreia hotărârile publice sunt luate conform opiniei majoritatii cetățenilor. 

Dialog pe teme europene - Ce este democrația și li...
Premiul European pentru Patrimoniu Cultural 2018/ ...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/