Conferința de presă comună susținută de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și de președintele României Klaus Iohannis

COVER-Comferinta-comuna

Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire în data de 31 ianuarie cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. La finalul întâlnirilor, comisarul european Corina Cretu a participat la conferința de presă comună susținută de președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și de președintele României Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că România este o ţară pro-europeană şi că aşa va rămâne, adăugând că în timpul Preşedinţiei Consiliului Uniunii, ţara noastră va contribui la construcţia unui viitor foarte bun pentru UE. Şeful statului a adăugat că Brexit, negocierile pe Cadrul Financiar Multianual post-2020 şi viitorul Uniunii Europene vor fi „dosare scandente" în timpul Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, la conferinţa de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis, că, în cazul Articolului 7 al Tratatului UE, problema legilor justiţiei din România îşi va găsi o soluţie în ţară, nu la Bruxelles. De asemenea, Preşedintele Comisiei Europene a afirmat că aşteaptă deciziile Curţii Constituţionale pe marginea legilor justiţiei şi "dacă totul merge bine, să ne gândim la Schengen", afirmând că românii nu trebuie trataţi ca cetăţeni de mâna a doua. 

 Mai multe detalii

Câștigătorii concursului „Juvenes Translatores” 20...
E-Buletin 1/2018

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar