Consultare publică - Cum putem încuraja tinerii să facă mai mult voluntariat?

Consultare publică - Cum putem încuraja tinerii să facă mai mult voluntariat?

Transmite-i domnului Tibor Navracsics, comisarul european pentru tineret, ce crezi că s-ar putea face pentru a facilita implicarea tinerilor în acțiuni de voluntariat și de alt tip.

Ce crezi că ar trebui făcut pentru a motiva mai mulți tineri să participe la viața comunităților lor, implicându-se în activități de voluntariat? Cum putem schimba atitudinile tinerilor astfel încât aceștia să accepte mai ușor ideea de voluntariat și să fie mai atrași de acest tip de activitate? Cine crezi că ar trebui să își asume responsabilitatea în acest sens - tinerii înșiși, școlile, universitățile, ONG-urile, administrațiile locale, angajatorii, guvernele naționale, Comisia Europeană etc.?

​Există numeroase modalități prin care poți desfășura activități de voluntariat în comunitatea ta. În același timp, există multe organizații care au nevoie de tineri în acest scop. Cum te putem ajuta să găsești mai ușor proiecte și organizații care să te intereseze? Care sunt cele mai bune modalități prin care te putem înștiința că au fost publicate informații în acest sens?

La aceste întrebări, și nu numai, poți să oferi răspunsuri accesând următorul link.

Școala de vară pe tema antreprenoriatului în indus...
E-Buletin de informare 8/2016

Europe Direct Bacău on Facebook