×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

De Ziua Culturii Române, dinspre Bacău spre Europa

ALBUM-PRIMARIE-2

 Ancorat în realitatea epocii sale, Eminescu a „lucrat din convingere şi cu speranţă în consolidarea ideilor (…) şi un mai bun viitor". O dovedesc scrierile sale politice, o latură mai puțin cunoscută contemporanilor noștri. Dacă realitatea politică l-a dezamăgit, și-a găsit, în schimb, refugiul în cultură. Și aici, împreună cu ceilalți oameni de cultură români, a reușit să dovedească că locul culturii române este incontestabil în Europa.

În semn de omagiu pentru moștenirea lui, astăzi, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, ne-am dat întâlnire la Biblioteca Universității "Vasile Alecsandri" din Bacău cu studenții Facultății de Litere, începând cu ora 10.00, astfel încât, prin glasul lor, să animăm martorii preaînțelepți din rafturile bibliotecii.

Pentru a marca, în același timp, deschiderea europeană a universității noastre prin Centrul Europe Direct Bacău, echipa centrului va purta solia mesagerilor culturali băcăuani, prin lansarea albumului bilingv „Integrarea patrimoniului cultural băcăuan în context european", realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Bacău.

Mulțumim contributorilor la realizarea acestui album și ne exprimăm încrederea că ne vor sprijini în continuare să consolidăm puntea culturală spre și dinspre Europa.

Curs de formare și reprezentație-pilot de teatru f...
Apel înscrieri la dezbaterea „Ce poate să facă Par...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar