Dialog pe tema „Rețelele sociale – între oportunități și amenințări”

Afis-dialog-_20181028-091140_1

Centrul de Informare Europe Direct Bacău vă invită să celebrăm Ziua Internațională a Internetului prin dialogul cu tema Rețelele sociale – între oportunități și amenințări, care se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Eminescu", pe 29 octombrie 2018, începând cu ora 12.00.

Ziua Internaţională a Internetului este un bun prilej de a reflecta asupra beneficiilor lansării acestui „instrument" de comunicare care a atras apariţia primelor motoare de căutare, a serviciilor de transfer de fişiere, a reţelelor sociale şi a dispozitivelor permanent conectate la Internet.

Tema de dialog propusă de Centrul Europe Direct Bacău liceenilor băcăuani aduce în prim plan Agenda Digitală pentru Europa și categoria de aplicaţii online numite rețele sociale (de tipul Facebook, Instagram, Snapchat, Linkedin, Google+, Twitter, etc.) care ajută la conectarea prietenilor, partenerilor de afaceri şi grupurilor de interese. Aceste rețele sunt în creștere sau în declin, în funcție de noile tendințe în materie de tehnologie. De cele mai multe ori, alegerile și preferințele tinerilor în materie de aplicații, rețele, gadgeturi folosite definesc ce este în top la momentul de față.

Dat fiind faptul că multe păreri converg doar asupra riscurilor pe care le reprezintă pentru utilizatorii de internet și fac abstracție de oportunitățile în plan personal și profesional, cei trei invitați la dialog (profesor Ana-Maria Andrioaie, director-adjunct al Colegiului „Mihai Eminescu" Bacău, Delia Burcă, reprezentant al brandului „Madame Delice" si administrator al grupului „Bacăul vrea propuse locale", alături de lect. univ. dr. Cosmin Tomozei de la Facultatea de Științe a Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău) vor lansa participanților provocarea de a reflecta, într-o manieră echidistantă, asupra ambelor aspecte. 

SELFIE - un nou instrument digital pentru școlile ...
Lansarea setului de instrumente pentru profesori "...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/