Școala de vară „Connecting (social) start-ups – cum să devii antreprenor în epoca web 5.0."

0-cover

În perioada 11-14 septembrie 2017, Centrul de Informare Europe Direct Bacău, în parteneriat cu Județul Bacău și Centrele Europe Direct București și Argeș, a organizat la Poiana Brașov Școala de vară „Connecting (social) start-ups – cum să devii antreprenor în epoca web 5.0."

Ca urmare a feedback-ului pozitiv primit din partea participanților la școlile de vară organizate de centrele EDIC în august 2016, ne-am propus următoarele obiective pentru evenimentul din acest an:

  • dezbaterea priorităților Comisiei Juncker privind creșterea economică și a numărului locurilor de muncă;
  • încurajarea dialogului pe teme prioritare, încurajarea cooperării, promovarea creativității și a inițiativei;
  • dezvoltarea unui cadru propice de conectare și de asociere a antreprenorilor și a inițiatorilor/platforme de accelerare de start-up-uri.

În vederea îndeplinirii acestor obiective, cele 4 ateliere de tip interactiv din cadrul școlii de vară desfășurate pe parcursul a 2 zile, au abordat următoarele tematici:

1. Ecosistemul start-up-urilor (sociale) în Uniunea Europeană și în România

2. De ce am nevoie ca să pornesc un start-up (social) – ideea/nevoia, produsul și sursa de finanțare

3. Am un start-up – ce pot să fac ca să îl dezvolt

4. Aptitudinile necesare pentru un (e)pitch de impact.

Centrul Europe Direct Bacău a fost reprezentat de dna lect. univ. dr. Nadia-Nicoleta Morărașu in calitate de co-organizator și de cei 8 beneficiari direcți, care au avut oportunitatea de a-și prezenta și susține ideea de start-up in cadrul atelierelor, primind feed-back atât de la cele 2 formatoare – Medeea Petrovan (Rotaract) și Camelia Codarcea (AgileHub Brașov) – cât și de la ceilalți participanți. În plus, și-au asumat rolul de multiplicator în diseminarea informației prin activități de follow-up, în mediul online prin intermediul website-urilor ED București, ED Bacău și ED Argeș, dar și al rețelelor de comunicare socială. 

Apelul pentru proiecte de cooperare Europa Creativ...
Vizionare LIVE - SOTEU 2017 (Discursul privind Sta...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar