×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

„Europa cetăţenilor solidari: să învăţăm, să construim, să ne jucăm împreună”

15

Centrul „Europe Direct" Bacău, în parteneriat cu Primaria Bacău, a găzduit pe 30 mai 2017, la Sala de Atletism din Bacău, începând cu ora 11.30, evenimentul dedicat persoanelor cu Sindrom Down şi afecţiuni asociate sub deviza „Europa cetăţenilor solidari: să învăţăm, să construim, să ne jucăm împreună". Participanţii la eveniment, indiferent de vârstă, au învăţat astfel o lecţie a solidarităţii, au construit o punte între cei care pot ajuta şi cei care au nevoie de o mână caldă întinsă spre ei şi au intrat în joc împreună.  

Din partea Centrului „Europe Direct Bacău" şi-au asumat rolul de gazde dna prof. dr. Doina Cmeciu si dna lector universitar dr. Nadia-Nicoleta Morăraşu, având susţinerea d-şoarei Andreea Butnaru, reprezentanta partenerului Primăria Bacău, şi a dnei Gabriela Oteliţă, preşedinte al Asociaţiei Sindrom Down Bacău. La jocurile sportive, au participat peste 50 de copii şi tineri entuziaşti, însoţiţi de părinţi sau educatori de la centrele şi asociatiile băcăuane la care sunt afiliaţi (Asociaţia Sindrom DOWN Bacău, Asociaţia „Trebuie", Şcoala Specială „Maria Montessouri", Centrul „Ghiocelul", Asociaţia Down „Clopoţica"). Cu o deschidere uimitoare, copiii s-au lăsat antrenaţi într-o varitate de activităţi sportive de către un grup de 35 de voluntari de la Facultatea de Ştiinte ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii, sub atenta îndrumare a profesorilor Dana Ciocan, Cristina Popa, Gabriel Lupu şi Lucian Ciuntea.

La premierea participanţilor, ne-a onorat cu prezenţa dl primar Cosmin Necula, un gest apreciat în mod deosebit de reprezentanţii asociaţiilor implicate în desfăşurarea evenimentului care au remarcat faptul că, este pentru prima dată, în ultimii zece ani, când un primar al Municipiului Bacău participă efectiv o astfel de manifestare. 

Cadou de 1 iunie pentru copiii Bacăului - „Albă ca...
E-Buletin 5/2017

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar