E-Buletin 11/2017

Cuprins

  • Editorial: O Uniune a valorilor
  • Evenimente de marcă (la nivel global, european și naţional
  • Evenimente de marcă la nivel local
  • Agenda urbană
  • Uniunea Europeană, invitat de onoare la Târgul Internațional de Carte Gaudeamus
  • Ziua Europeană a Egalităţii Salariale
  • Simpozionul internațional „Proiecții ale culturii române în cultura europeană"
  • Informaţii utile
Continue reading
0
  1235 Hits

Hour of Code Romania 2017

"Cel mai de amploare eveniment IT din lume", cum a fost numit Hour of Code inca din 2014, cand Romania s-a alaturat miscarii, se va desfasura in acest an in perioada  4-10 decembrie. Cu acest prilej, profesori din intreaga lume ajuta elevii „sa scrie primele lor linii de cod si sa isi descopere pasiunea pentru cea mai vorbita limba de pe glob:...
Continue reading
0
  1266 Hits

Dialog între generații pe tema incluziunii și educației digitale la Clubul pentru pensionari 60+ din Bacău

Sesizând necesitatea incluziunii digitale a unui segment populațional defavorizat din acest punct de vedere, Centrul Europe Direct Bacău si-a propus să ofere persoanelor de vârsta a treia interesate instrumente necesare pentru a beneficia de oportunitățile oferite de tehnologiile digitale și de internet în cadrul unor ateliere digitale, pe care le-am inițiat astăzi la Clubul pentru pensionari 60+ din municipiul Bacău. Scopul acestora este familiarizarea participanților cu aplicații digitale (e-mail, browsing, Skype) și înțelegerea utilității acestora în comunicarea online.

Continue reading
0
  1315 Hits

Caravana „Educaţie şi voluntariat ȋn Europa” la Facultatea de Științe Economice de Ziua Economistului

Caravana EDIC Bacău a fost întâmpinată astăzi 22 noiembrie 2017, cu maximă deschidere, de studenții de anul I de la programul de studii Administrarea afacerilor, ai Facultății de Științe Economice din cadrul Universității „Vasile Alecsandri" din Bacău. In prima parte a activității, pornind de la tema caravanei de anul acesta – „Educație și voluntariat în Europa" – dna lect. univ. dr. Nadia-Nicoleta Morărașu le-a prezentat participanților la activitate prioritățile Comisiei Europene aduse in atenția cetățenilor europeni prin SOTEU 2017 – Discursul despre Starea Uniunii Europene, cu insistență asupra propunerilor de întărire a programului comercial european, astfel încât UE să rămână un spațiu economic atrăgător. Alegerea participanților a fost una motivată prin prisma faptului că pe 23 noiembrie se sărbătorește Ziua Economistului, iar tipul de educație vizat a fost educația managerială nonformală. Dintre formele educaționale actuale preferate de tinerii antreprenori, au fost exemplificate accelaratoarele/incubatoarele de afaceri, școlile de vară și cursurile MOOC (abrevierea sintagmei Massive Open Online Courses = cursuri online deschise maselor), care au luat o amploare semnificativă în ultimii ani.

Continue reading
0
  1187 Hits