Faza locală a Concursului județean "EU ALEG EUROPA" la Colegiul "Mihai Eminescu" Bacău

Cover-Eminescu

 Faza locală a Concursului județean de dezbateri „Eu Aleg Europa" la Colegiul „Mihai Eminescu" din Bacău a adus în atenția publicului un subiect de dezbatere de mare actualitate: importanta participării la vot a cetățenilor europeni care au acest drept.

Pe lângă prezentarea campaniei #DeDaeAstaVotez cu ajutorul echipei de voluntari din liceu coordonată de dna Luiza Sandu, dezbaterea în sine a fost un bun prilej de reflecție asupra motivelor pentru care fiecare dintre noi își exprimă votul. În cazul echipei guvernului, formată din elevii Vlad Țuțurlan, Nadia Varzari și Adelina Dinu, aceste motive s-au constituit în argumente puternice în favoarea susținerii moțiunii – Acest parlament consideră că prezența la vot la Alegerile europarlamentare va întări Uniunea Europeană. Punctând mai bine atât la stil cât și la strategie, echipa Guvernului a reușit să se califice la faza zonală, reușind să contracareze, prin intervenții bine orientate, argumentele avansate de echipa opoziției, din care au făcut parte Maria Ungureanu, Alexandru Grăpinoiu și Ștefan Cârlan.

Mulțumim conducerii colegiului și echipei de arbitraj (dna coordonator prof. Loredana Cernat și dna director adjunct, prof. Ana-Maria Andrioaie) pentru concursul dat la desfășurarea acestui eveniment.

Faza locală a Concursului județean "EU ALEG EUROPA...
Faza locală a Concursului județean EU ALEG EUROPA ...

Europe Direct Bacău on Facebook

Arhivă Știri

Caută