Întâlnire de informare cu studenții UVAB privind riscurile consumului de droguri

Antidrog-1

Conform statisticilor oficiale, noile substanțe psihoactive, prin consecinţele asupra sănătății pe care le provoacă consumul lor, exclusiv sau în combinație cu alte substanţe psihoactive, continuă să ocupe locul central în problematica urgenţelor medicale cauzate de consumul de droguri ilicite înregistrate la nivel naţional în anul 2017, fiind menționate în 40,2% dintre cazuri. Din acest motiv, campania FII LIBER! işi propune informarea, educarea și conștientizarea elevilor şi studenţilor în legătură cu efectele și riscurile consumului de substanțe noi psihoactive, în vederea neînceperii şi/sau evitării trecerii de la consumul ocazional sau recreaţional, la consumul regulat la nivelul populaţiei generale.
Prima sesiune de informare privind riscurile consumului de droguri se va desfășura în data de 13 noiembrie 2020, începând cu ora 14.00, având ca invitată pe doamna inspector de specialitate Marta Butnaru de la CPECA Bacău. Cu acest prilej, studenții programului PIPP (Psihologia învățământului primar și preșcolar), anul I, din cadrul Universitații "Vasile Alecsandri" din Bacău vor avea ocazia să afle despre maniera în care se pot implica activ în rețeaua națională de suport comunitar, formată din cadre didactice, voluntari ANA, părinţi şi specialişti din cadrul instituţiilor publice sau organizațiilor neguvernamentale partenere.

Studenții programului de conversie profesională PIPP II din cadrul Universității "Vasile Alecsandri" din Bacău au participat de asemenea vineri, 13 noiembrie 2020, începând cu ora 15.00, la o doua sesiune de informare privind riscurile consumului de droguri, organizată de Centrul de Informare Europe Direct Bacau în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacău (CPECA Bacău) al Agenţiei Naţionale Antidrog. Cu acest prilej, doamna inspector de specialitate Marta Butnaru de la CPECA Bacău va realiza o prezentare interactivă, folosind materiale adaptate specificului educațional și social al participanților, în scopul creşterii gradului de informare, sensibilizare şi conştientizare cu privire la efectele medico-psiho-sociale ale consumului de substanţe noi psihoactive. 

Campania de responsabilizare socială STĂ ÎN PUTERE...
Campania STĂ ÎN PUTEREA TA SĂ FACI CEVA! la Liceul...

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://europedirectbacau.ro/

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar