Concurs pentru tineri - Shape Europe's digital future! (engl)

With the EU celebrating its 60th anniversary this year, it's time to look ahead at how the continent can release its full digital potential and how citizens can be part of it by sharing your vision of the digital world in 2025.

The European Commission is running an online video competition to pick the brains of young people across Europe and find the perfect candidates to participate in the Digital Assembly 2017 on 15–16 June 2017.

Continue reading
0
  1352 Hits

Transferul și relocarea: se fac progrese constante, dar sunt necesare mai multe eforturi pentru atingerea obiectivelor

Comisia a adoptat pe 12 aprilie Al unsprezecelea raport privind progresele înregistrate în ceea ce privește mecanismele UE de transfer și de relocare de urgență, în care se evaluează acțiunile întreprinse din 2 martie 2017 până în prezent.Statele membre au făcut progrese constante în cazul transferului, stabilind un nou record lunar, alte 2 465 de persoane fiind transferate până în prezent. Numărul total de transferuri se ridică în acest moment la 16 340. Cu toate acestea, sunt necesare eforturi suplimentare din partea tuturor statelor membre pentru a se asigura faptul că toate persoanele eligibile vor fi transferate în următoarele luni. În cazul relocării, statele membre au făcut în continuare progrese semnificative, oferind până acum căi sigure și legale de intrare pe teritoriul UE unui număr de 15 492 de persoane. Pentru a contribui la îmbunătățirea procesului de transfer și de relocare, raportul de astăzi include recomandări specifice adresate statelor membre.

Continue reading
0
  1109 Hits

Politica de coeziune sprijină regiunile cu venituri mici

Într-un raport publicat marți, 11 aprilie, referitor la regiunile din Uniune care sunt rămase în urmă în ceea ce privește creșterea sau bogăția, Comisia identifică modalități clare de sprijinire a strategiilor de creștere regionale, cu ajutorul fondurilor UE.

Continue reading
0
  1342 Hits

Frans Timmermans în dialog cu cetățenii la București

Vrei să discuți despre viitorul Uniunii Europene și despre modul în care ea ar putea răspunde mai bine nevoilor și preocupărilor tale? Vrei să știi care sunt scenariile propuse și cum poți să te implici activ în dezbaterea lor? 

Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, va discuta aceste teme joi, 20 aprilie 2017, începând cu ora 17.30, în sala Auditorium (Muzeul National de Artă, București, sector 1).

Continue reading
0
  1194 Hits

Apel la candidaturi pentru competiția națională “ERASMUS+30 ÎN ȘCOLI”

Anul 2017 marchează împlinirea a 30 de ani de programe educaționale de succes la nivelul Uniunii Europene; în același timp, sărbătorim 20 de ani de când aceste programe se derulează și în România, precum și 10 ani de când suntem membri ai UE. În acest context, Comisia Europeană, Agențiile naționale Erasmus+ și statele participante la program sărbătoresc aniversarea uneia dintre cele mai mari realizări ale Europei.

Continue reading
0
  1599 Hits