×

Warning

Error loading component: com_easysocial, Component not found.
Error loading component: com_easydiscuss, Component not found.

Training concurs de dezbateri „EU aleg EUropa!"

20240317-104455Training-elevi-3

Luni, 11 martie 2024, s-a desfășurat online cursul de pregătire în vederea informării și inițierii liceenilor băcăuani în tainele unui tip de activitate care își propune să valorifice capacitatea de gestionare corespunzătoare a tuturor calităților și strategiilor de care dispun acești tineri sau pe care le vor descoperi angajându-se în dezbateri. Este vorba despre Concursul de dezbateri EU aleg EUropa!, organizat de centrul EUROPE DIRECT Bacău în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Bacău.

După atentul cuvânt de deschidere și încurajare rostit de doamnele conf. univ. dr. Luminița Drugă și conf. univ. dr. Nadia-Nicoleta Morărașu, adresat elevilor înscriși/interesați să se înscrie în concurs, toate curiozitățile, neclaritățile și întrebările referitoare la ceea ce presupune acesta s-au risipit în timpul prezentării cuprinzătoare a doamnei profesoare Nicoleta Zărnescu, de la Colegiul Național „Ferdinand I" Bacău, în calitate de Debate Team Trainer. De asemenea, de la această întâlnire online nu au lipsit nici bursierii media și nici voluntarii echipei ED Bacău. Împreună cu aceștia, elevii din clasele a XI-a și a XII-a de la licee băcăuane s-au bucurat de o clară expunere a tuturor informațiilor necesare în ipostaza de viitori membri ai echipelor de dezbatere. Cursul a urmărit prezentarea câtorva elemente-cheie de care trebuie să țină cont cei care doresc să participe la concurs, precum rolurile echipelor și ale vorbitorilor (Guvern-Afirmatori și Opoziție-Negatori), criteriile de arbitrare (conținut, stil, strategie), tehnicile pentru îmbunătățirea stilului, elemente ale stilului (claritate în exprimare, contact vizual, modularea tonului, gesturile mâinilor, folosirea pauzelor) și bune practici (utilizarea materialelor adiționale: pupitru, microfon, cronometru etc.; poziția față de public). Totodată, doamna profesoară a adus în discuție un aspect foarte important în ceea ce privește un astfel de concurs, acela al unei bune strategii. Astfel, elevii s-au bucurat de o mai bună înțelegere a ceea ce presupune un asemenea tip de activitate competițională, având ocazia de a pune în practică cele învățate și discutate foarte curând.

Activitatea a fost continuată marți, 12 martie 2024 cu cadrele didactice care îi coordonează pe participanții la concursul „Eu aleg EUropa!" Profesori de la Colegiul Național „Ferdinand I", Colegiul Național „Vasile Alecsandri", Liceul „Jacques Elias", Sascut, Colegiul Tehnic „Dimitrie Ghica", Comănești au împărtășit colegilor, împreună cutrainerul Nicoleta Zărnescu, din experiența lor de membri ai juriilor naționale de concursuri de debate în format WS(World Schools). Scopul principal a fost armonizarea criteriilor de evaluare prin Fișa de jurizare, pentru că obiectivitatea reprezintă elementul-cheie al activității de jurizare. Numărul mare al participanțilorînscriși este semnul pozitiv pe care echipa Europe Direct Bacău l-a vizat și care demonstrează dorința tinerilor de a se implica în problemele comunității europene.

Le dorim mult succes tuturor! Cei mai buni vor avea ocazia să vadă locul în care se iau deciziile la nivel european, decizii care au implicații asupra calității vieții fiecăruia dintre noi.

Webinar "Primul vot - Alegerile europarlamentare 2...
Concursul județean de dezbateri academice „EU aleg...

ED Bacău pe Facebook

Caută

Calendar

Wait a minute, while we are rendering the calendar